Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny Schalke-træner om kolossale forventninger: "Jeg er ikke Harry Potter"

Kees van Wonderen tiltræder som træner i Schalke 04 i løbet af landskampspausen.
Kees van Wonderen tiltræder som træner i Schalke 04 i løbet af landskampspausen.Orange Pics BV/Alamy/Profimedia
Kees van Wonderen udstråler stor selvtillid efter sin udnævnelse til ny træner for FC Schalke 04, men præsenterer sig på ingen måde sig selv som en "tryllekunstner".

"Jeg er ikke Harry Potter, jeg kan ikke trylle, vi kan ikke på kort tid gøre det muligt, som vi gerne vil se i sidste ende. Men vi går ind i processen, og hver dag vil vi tage et skridt," siger hollænderen i et interview med Schalkes klub-tv.

Van Wonderen, der stadig er stort set ukendt i Tyskland, og som har underskrevet en kontrakt frem til 2026, har også givet også et indblik i sin stil som træner.

"Jeg er udfordrende", siger den 55-årige og tilføjer, at han kræver af spillerne, "at de gør alt, hvad de kan for at blive bedre hver dag". Jeg kan også være "rolig, jeg kan være analytisk, men jeg kan også være følelsesladet, når det er nødvendigt. Jeg siger altid, at jeg er en åben bog. Hvad jeg ser, siger jeg til dig."

Van Wonderen, der hovedsageligt var aktiv som forsvarsspiller i Feyenoord, havde allerede set lørdagens 2:2 mod Hertha BSC på stadion - i Gelsenkirchen-klubbens bestyrelseslokale. Indtil videre har hollænderen primært haft succes på ungdomsniveau - som i 2018, hvor han vandt EM med Hollands U-18 landshold. Han har kun stået på sidelinjen som træner siden 2020 - først med Go Ahead Eagles fra Deventer og derefter med SC Heerenveen.

Med Schalke-holdet på 13. pladsen med otte point efter otte spilledage har van Wonderen nu to uger til at forberede sig på sin debut mod Hannover 96 den 19. oktober på grund af landskampsperioden.

"Jeg kan ikke sige nu, at alt vil være klar om tre uger, og så vil det fungere. Måske har vi brug for mere tid, måske går det hurtigere. Det ved man aldrig, det kan vi ikke forudsige," siger van Wonderen.