Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk danskerklub lider ufatteligt nederlag trods voldsomt overtag: ”Det kan ikke passe”

Mens 1. FC Magdeburg kunne juble over en flot udebanesejr, kunne hjemmeholdet ikke fatte, hvordan det lørdag blev til nederlag.
Mens 1. FC Magdeburg kunne juble over en flot udebanesejr, kunne hjemmeholdet ikke fatte, hvordan det lørdag blev til nederlag.Christof Koepsel/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Det så alt andet lige ud til at skulle blive en sikker hjemmebanesejr for 1. FC Köln lørdag aften, men trods et vanvittigt overtag i spil og chancer, måtte den traditionsrige klub se sig slået af gæsterne fra 1. FC Magdeburg til stor frustration for hjemmeholdet.

Lørdag aften stod der 1. FC Köln på godt og vel det hele, da det traditionsrige mandskab med danske Rasmus Carstensen i rollen som indskifter på hjemmebane mødte 1. FC Magdeburg i den næstbedste tyske række.

Hele 33 gange fik hjemmeholdet tonset læderkuglen i retningen af gæsternes målramme i løbet af kampen, 13 af skuddene sad sågar indenfor målrammen og ifølge Flashscores tal genererede hjemmeholdet over 4,5 forventede scoringer.

Alligevel måtte Die Geißböcke se sig slået af gæsterne fra Magdeburg, den tidligere østtyske storklub, der i 1974 blev eneste østtyske mandskab til at vinde en europæisk titel med finalesejren over AC Milan i Pokalvindernes Europa Cup.

For trods de mange, mange afslutninger fra hjemmeholdet på RheinEnergieStadion blev det kun til én scoring, mens de formstærke og knivskarpe gæster omvendt formåede at nette hele to gange efter blot fire afslutninger på mål.

1. FC Köln rykkede i seneste sæson ned fra Bundesligaen efter fem sæsoner i fineste tyske række.
1. FC Köln rykkede i seneste sæson ned fra Bundesligaen efter fem sæsoner i fineste tyske række.Flashscore

Efterfølgende kunne klubbens sportschef, Christian Keller, da heller knapt fatte, hvad han netop havde overværet.

”Vi har en forventet målværdi på næsten fem, de har én. Det kan ikke passe, at vi taber 2-1. Det er vores egen skyld. Magdeburg vandt ikke kampen, vi tabte den,” lyder de frustrerende ord fra Keller ifølge Express.

I første halvleg formåede hjemmeholdet endda at holde gæsterne fuldkommen fra fadet, da Magdeburg ikke fik sendt én eneste afslutning på mål. Godt nok fik Effzeh heller ikke bragt sig foran, men det sørgede Damion Downs til gengæld for at gøre kort inde i anden halvleg.

Men kun cirka et kvarter senere var der udlignet igen, da Falko Michel fik ekspederet bolden i netmaskerne, og selvom danske Rasmus Carstensen kort efter blev sat på banen, kunne han ikke forhindre en sejr til de formstærke gæster.

For med under 10 minutter tilbage af kampen stak Jean Hugonet kniven i det figurative Kölner-hjerte, og så måtte et udsolgt stadion i Tysklands fjerdestørste by lamslået konstatere, at det ikke blev til sejr trods det massive overtag.

Mens Köln altså ikke formår at fortsætte en god stime efter to sejre i træk før lørdagens opgør, først med 5-0 over Eintracht Braunschweig og senest med 3-1 over Schalke 04, så er Magdeburg til gengæld fortsat ubesejrede i ligaregi denne sæson.

Efter fem kampe indtager Der Club nu andenpladsen i 2. Bundesliga kun overgået af Karlsruher SC, om end Fortuna Düsseldorf med en sejr søndag kan spille sig over Magdeburg. Foruden sejren i Köln er det også blevet til sejre over Eintracht Braunschweig og 1. FC Nürnberg for Magdeburg, mens det er blevet til uafgjorte mod SV Elversberg og Schalke 04.