Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk medie retter hård kritik mod dansk kæmpetalent: Har aldrig levet op til sin overpris

Wahid Faghir har ikke levet op til forventningerne i Stuttgart
Wahid Faghir har ikke levet op til forventningerne i StuttgartProfimedia
Da han skiftede til Stuttgart i sommeren 2021, betragtes Wahid Faghir som et af de mest eftertragtede talenter i Europa i sommeren 2021. Men til dato har den 21-årige dansker kun spillet seks kampe for Stuttgart. Hvad gik der galt? Det har det tyske medie Kicker kigget nærmere på.

Ifølge det tyske medie er Faghir en skygge af den spiller han var, da han ankom til Bundesliga-klubben fra Vejle i august 2021 for mellem 3,5 og 4,5 millioner euro (ca. 33, 5 millioner kroner). Faghir var 18 år, da han skiftede, men ifølge det tyske medie har han allerede lagt sine bedste år bag sig. 

"Resultatet i dag er en giftig blanding af mangel på selvsikkerhed og tilpasningsevne, professionalisme, der trænger til forbedring, samt dårlige beslutninger og personlig uheld", skriver det tyske medie. 

Da VfB startede den nye sæson i juli, var det danskerens tredje forsøg på at gøre sig gældende hos Bundesliga-holdet.

Sebastian Hoeness, Stuttgarts siger, at alle tilbagevendende lån, inklusive Faghir, "dybest set starter fra bunden". "Samtidig står det også klart, at der skal et lille mirakel til, for at spilleren, der var udlejet til SV Elversberg fra 2. Bundesliga i den foregående sæson, faktisk kommer længere end den forventede blindgyde", skriver Kicker

Med en syvciftret årsløn er Faghir en dyr herre for Stuttgart. Penge som VfB gerne vil spare og som andre ikke vil eller kan investere. Hans kontrakt løber til juni 2026 "og den 21-årige har aldrig levet op til den overpris, han blev købt for", skriver Kicker

Angriberen har optrådt seks gange i Bundesligaen for Stuttgart og de gange er han altid kommet ind fra bænken. Hans hidtil eneste mål gav Stuttgart uafgjort 1-1 mod Union Berlin på den 9. spilledag i 2021/22. 

"Fra start virkede Faghir overvældet af tempoet og intensiteten i Bundesligaen", skriver Kicker. Fysisk havde han også noget at indhente. Ballast, som han aldrig helt har formået at smide.

Derudover har  gentagne skader sat den 1,86 m høje, 83 kg angriber tilbage. En ond cirkel. Ikke kun i Stuttgart, men også i FC Nordsjælland og SV Elversberg, hvor han har været sendt ud på lån.

Han har været ramt af forskellige muskelproblemer, en corona-infektion, en meniskskade og skambenproblemer, og er derfor aldrig kommet i den form, han har brug for.

Træner Sebastian Hoeness har øjensynligt ikke mange forhåbninger om a Faghir kan få vendt den negative spiral. "Status er, at han ikke spiller en rolle på vores førstehold i øjeblikket og træner på andetholdet", siger han.

Lørdag møder Stuttgart Borussia Mönchengladbach på udebane, men det bliver garanteret uden Faghirs deltagelse, og spørgsmålet er om vi nogensinde får den tidligere Vejle-spiller at se i Stuttgarts trøje igen på førstholdet?