Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verdens bedste næstbedste række står for døren: Lykkes oprykningen endelig for HSV?

Hamborgs Volksparkstadion vil også være udsolgt flere gange i 2024/25.
Hamborgs Volksparkstadion vil også være udsolgt flere gange i 2024/25.Profimedia
Bundesliga 2 starter den nye sæson med mange store navne - og vil ikke kun sætte standarder på tribunerne.

Tre europæiske pokalvindere, tolv tyske mestre - og sandsynligvis et rekordstort antal tilskuere: Bundesliga 2 er klar til en historisk sæson fuld af tradition og spænding. Ni af de stiftende medlemmer af Bundesligaen er at finde i 2. Bundesliga, faninteressen er enorm - og med verdensmesteren Miroslav Klose kommer der en ekstra stjernefaktor til ligaen.

Åbningsopgøret fredag aften mellem 1. FC Köln og Hamburger SV afslører allerede, hvad fansene kan forvente i den kommende sæson.

Ud over de to traditionelle klubber venter andre store klubber med enorme tilskuerskarer - og en stor stadionkapacitet - med 1. FC Nürnberg under den nye træner Klose, Schalke 04, 1. FC Kaiserslautern, Hertha BSC, Fortuna Düsseldorf og Hannover 96.

"Den mest interessante anden division i verden"

"Dette er den næstbedste række med det højeste tilskuergennemsnit og helt sikkert den mest interessante næstbedste række i verden," sagde den rekordstore landsholdsspiller og Sky-ekspert Lothar Matthäus.

Allerede på den 22. spilledag i sidste sæson var der for første gang flere tilskuere til kampene i 2. division end i Bundesligaen. Og denne effekt vil sandsynligvis øges yderligere efter Kölns nedrykning (stadionkapacitet 50.000) og Holstein Kiels oprykning til Bundesligaen (15.000). Tilskuerrekorden fra den foregående sæson (8,9 millioner) vil sandsynligvis blive overgået.

Og oprykningskapløbet synes også mere åbent end nogensinde."Der er seks eller syv klubber, som har kapaciteten til rykke op. Det tegner uhyre spændende", siger Simon Terodde, den tidligere topscorer i 2. Bundesliga, som stoppede sin karriere efter sidste sæson og nu arbejder som tv-ekspert for Sky. Han er overbevist om, at"de store spillere i sidste ende vil afgøre det indbyrdes".

Anden divisions rekordmålscorer Terodde vil fremover følge 2. division udefra.
Anden divisions rekordmålscorer Terodde vil fremover følge 2. division udefra.Profimedia

Masser af konkurrence i oprykningskampen

De store navne er primært HSV, Hertha, Köln og Düsseldorf. For Hamborg er det syvende gang, de forsøger at rykke op."Vi er ikke alene i denne liga. Ti hold satser nu på at rykke op," understreger træner Steffen Baumgart, som skal møde sin gamle klub i sæsonens første kamp og klart har formuleret oprykning som sit mål.

Köln forventer derimod ikke at få noget foræret efter at være rykket ned i den næstbedste række:"Det er en meget attraktiv liga, men den er meget jævnbyrdig. Ingen er nogensinde sluttet på førstepladsen, fordi de taler om det," sagde administrerende direktør Christian Keller på Sky Talk. Keller ser allerede frem til"forhåbentlig en masse sportslig kvalitet" i åbningskampen.

Bundesliga 2: Kampdag 1 2024/25 i korte træk.
Bundesliga 2: Kampdag 1 2024/25 i korte træk.Flashscore

Miroslav Klose, verdensmesteren fra 2014 og VM-topscoreren sørger for yderligere prominens i ligaen. Klose understreger dog, at FCN "ikke er et one-man-show", og at han ikke ønsker at lægge for meget pres på sig selv hos de ni-dobbelte tyske mestre."Vi har en klar målsætning internt," sagde Klose, "men det er ikke oprykning."