Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny matchfixing-skandale kan være under opsejling i Tyskland. 17 kampe undersøges

Flashscore/SID
Tysk fodbold kan blive rystet af en ny manipulationsskandale.
Tysk fodbold kan blive rystet af en ny manipulationsskandale.ČTK / imago sportfotodienst / S.Sonntag
Det tyske Fodbold Forbund har indledt en undersøgelse af mulig manipulation af kampe efter oplysninger fra det tyske medie "Hamburger Morgenpost

19 år er gået siden den sidste store betting skandale i tysk fodbold. I januar 2005 blev det kendt, at dommer Robert Hoyzer havde manipuleret adskillige kampe for en kroatisk klient. Nu kan en ny sag være under opsejling. 

Efter intensiv forskning menes det tyske medie at have beviser på, at en ny sag måske kan være under opsejling i Tyskland. I alt skal der være tale om 17 kampe fra den tyske 3. division, to regionale ligaer og forskellige topligaer. Det tyske fodboldforbund (DFB) er allerede i gang med at undersøge sagen.

"Vi har endnu ikke nogen pålidelige oplysninger om dette. Men vi er allerede i kontakt med de relevante myndigheder og vores overvågningspartner Genius Sports," siger DFB på en forespørgsel fra SID, det tyske medieagentur: "I betragtning af de igangværende undersøgelser kan DFB ikke give yderligere detaljer."

Ifølge Morgenpost tager forbundet mistanken om manipulation"meget alvorligt" og ønsker at undersøge, hvordan"nøjagtige resultater - og ikke bare sejr eller nederlag - bevidst kan være blevet manipuleret".

Sofistikeret svindel: Mørkt net og kryptovaluta

De formodede svindlere er tilsyneladende gået meget dygtigt til værks og har forsøgt at slette deres spor - de pågældende arrangementer er primært blevet gennemført digitalt. Ifølge Morgenpost har de adgang til chathistorier fra messenger-tjenester, hvor udfaldet af de mistænkte matches er blevet diskuteret.

I de 17 kampe, der er under mistanke, skal de efterfølgende resultater være blevet solgt på forhånd på darknet, en krypteret del af internettet, ved hjælp af en kryptovaluta. Det kan have gjort det muligt for spiludbyderne at opnå store fortjenester.

Iøjnefaldende dommer-beslutninger

Rapporten specificerer ikke, hvilke kampe der er under mistanke. Men rapporten rummer angiveligt iøjnefaldende beslutninger fra dommerne og fejl fra målmænd og forsvarere.

Selvom fodbolden tidligere har investeret mange penge i avanceret teknologi, når det gælder manipulation af væddemål, har DFB-partneren indtil videre ikke været i stand til at opdage nogen uregelmæssigheder i stikprøver, ifølge Morgenpost.

Det skyldes, at det i forbindelse med svindlen blev aftalt, at der kun skulle placeres et maksimumsbeløb hos spiludbyderne, så overvågningssystemerne ikke ville blive udløst. Derudover siges det, at de 17 mistænkte kampe bevidst er blevet solgt til meget få "kunder".

I rapporten står der, at dette "har sikret, at et påfaldende stort antal mennesker ikke ville satse påfaldende høje beløb på det korrekte resultat",og at "oddsene ikke kun var høje, men den potentielle manipulation forblev også under overvågernes radar".

Fodbold er gentagne gange blevet rystet af manipulationsskandaler, hvor især "Bundesliga-skandalen" i 1971 og betting skandalen omkring den tidligere dommer Robert Hoyzer i 2005 blev særligt kendt i Tyskland.