Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Virusramt Ronaldo går glip af Al Nassrs åbningskamp i ACL

Al Nassrs Cristiano Ronaldo er blevet diagnosticeret med en virusinfektion
Al Nassrs Cristiano Ronaldo er blevet diagnosticeret med en virusinfektionFayez Nureldine / AFP
Cristiano Ronaldo fik søndag konstateret en virusinfektion og går glip af Al Nassrs åbningskamp i Asian Champions League i denne uge mod irakiske Al Shorta.

Den portugisiske veteran går efter at vinde Asiens største klubturnering og føje den til sin lange liste af bedrifter, når turneringen starter på mandag.

"Al Nassrs anfører Cristiano Ronaldo havde det ikke godt i dag og blev diagnosticeret med en virusinfektion," lød det i en erklæring fra klubben, som blev lagt ud på de sociale medier X søndag.

"Holdets læge har bekræftet, at han skal hvile sig og blive hjemme. Derfor rejser han ikke med holdet til Irak i dag. Vi ønsker vores kaptajn god bedring."

Den tidligere Real Madrid- og Manchester United-angriber måtte se sit første forsøg med det saudiske hold Al Nassr ende med et nederlag i kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence til de senere mestre Al Ain tidligere i år.

Al Nassr og de andre hold fra Saudi-Arabien, der nu er omdøbt til Asian Champions League Elite, vil være en stor trussel efter at have brugt enorme summer på spillere som Ronaldo og Neymar i de sidste to år.

Den engelske angriber Ivan Toney var det seneste store navn, der skiftede Europa ud med Saudi-Arabien, da han forlod Brentford til fordel for Al Ahli i sidste måned for mere end 370 millioner kroner.

Som en del af den nye konkurrence vil Saudi-Arabien - som forventes at være vært for VM i 2034 - afholde en mini-knockout-turnering fra kvartfinalerne og frem for at afgøre, hvem der bliver mestre og får mindst 100 millioner kroner med hjem.

Al Nassr, Al Ahli og Neymars Al Hilal vil alle være involveret, når Champions League Elite lanceres på mandag med et nyt format, der deler 24 hold ligeligt op i to grupper i øst og vest.

Hvert hold møder otte forskellige modstandere i gruppespillet.

De otte bedste hold fra hver zone spiller i ottendedelsfinalerne over to kampe i marts, inden det går løs i slutfasen i Saudi-Arabien fra 25. april til 4. maj.

Skadet Neymar mangler

De saudiarabiske mestre fra Al Hilal forsøger at vinde en rekordstor femte asiatisk titel, men de venter stadig på, at det brasilianske es Neymar vender tilbage, da han har siddet ude, siden han pådrog sig en alvorlig knæskade sidste år.

Al Hilal har skrevet kontrakt med den portugisiske back Joao Cancelo fra Manchester City og forstærker dermed en trup, der allerede tæller Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic og Ruben Neves.

Selv om den 39-årige Ronaldo ikke er med i mandagens åbningskamp i Bagdad, kan Al Hilal stadig råde over Sadio Mane, Aymeric Laporte og Marcelo Brozovic.

De forsvarende mestre, Al Ain, er fra De Forenede Arabiske Emirater og blev trænet af den store argentiner Hernan Crespo til sejr over japanske Yokohama F-Marinos over to kampe i finalen i maj.

Al Ain er en af to klubber fra De Forenede Arabiske Emirater, der deltager i dette års udgave, hvor hold fra Qatar, Iran, Usbekistan og Irak fuldender opstillingen i den vestlige zone.

I øst har klubber fra Japan opnået de bedste resultater i de senere år, og Yokohama vender tilbage til Champions League for at stå i spidsen for deres udfordring.

Træner Harry Kewell er blevet fyret, siden han førte dem til sidste sæsons finale, og den tidligere Liverpool- og Leeds-angriber har betalt prisen for sit holds dårlige form på hjemmebane.

Kawasaki Frontale og Vissel Kobe repræsenterer også Japan, mens de tredobbelte mestre Pohang Steelers, de dobbelte vindere Ulsan og debutanterne Gwangju bærer flaget for Sydkorea.

De kinesiske klubbers købekraft er for længst tørret ud, men den tidligere Chelsea-angriber Oscar er stadig på kontrakt hos Shanghai Port, som ledes af den australske træner Kevin Muscat.

Shandong Taishan og Shanghai Shenhua er også med fra Kina, mens en klub hver fra Australien, Thailand og Malaysia er med i den østlige liga.