Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere Barcelona-legende og ny landstræner for Cameroun i kæmpe skænderi før VM-kampe

Præsidenten for det camerounske fodboldforbund og tidligere professionel fodboldspiller Samuel Eto'o
Præsidenten for det camerounske fodboldforbund og tidligere professionel fodboldspiller Samuel Eto'oReuters
Krisen for Camerouns fodbold-landshold blev forværret tirsdag, da et møde mellem fodboldforbundets præsident Samuel Eto'o og landets nye belgiske landstræner Marc Brys udviklede sig til et voldsomtskænderi.

Det var første gang, Samuel Eto'o mødtes med Marc Brys, som blev udnævnt af landets sportsministerium i begyndelsen af april uden nogen form for samarbejde med Camerouns fodboldforbund, hvilket skabte en uoverensstemmelse mellem de to instanser.

Brys var blevet inviteret til et "arbejdsmøde" af Eto'o i forbindelse med Camerouns forberedelser til de kommende VM-kvalifikationskampe i næste måned, men flere af hans medarbejdere, som også er udpeget af sportsministeriet, blev nægtet adgang til FECAFOOT-forbundets bygning i Yaounde.

En video, der cirkulerer på flere sociale medier (@AllezLesLions), og som er filmet af journalister, viser Eto'o byde Brys velkommen, men deres ordveksling udviklede sig hurtigt til et drama.

Først smed en vred Eto'o en embedsmand fra ministeriet ud, som ønskede at deltage i mødet, og derefter havde han en heftig diskussion med Brys, som straks forlod stedet.

Der forventes en udtalelse senere fra FECAFOOT, som havde udtrykt velvilje til at arbejde sammen med belgieren på trods af, at de oprindeligt havde kritiseret hans udnævnelse som en ensidig beslutning truffet af sportsminister Narcisse Mouelle Kombito.

Normalt ville fodboldforbundet udpege og betale sine trænere, men i nogle afrikanske lande er det regeringen, der gør det, især når forbundene er i pengenød.

Den tidligere African Footballer of the Year Samuel Eto'o, som havde en stor karriere som spiller i Europa, har forsøgt at hævde en vis uafhængighed, men har også været nødt til at træde varsomt i et land, hvor anliggender omkring fodboldholdet har høj prioritet for regeringen.

Camerouns mangeårige præsident Paul Biya har ofte blandet sig i holdets anliggender og krævede som bekendt, at den 38-årige Roger Milla skulle med i truppen til VM i 1990.

Den rutinerede angriber scorede vigtige mål, da Cameroun blev det første afrikanske land, der nåede kvartfinalen.

Cameroun har kvalificeret sig til otte VM-slutrunder, mere end noget andet afrikansk land, hvilket gør landsholdet til et af landets største aktiver.

De skal møde Kap Verde i Yaounde den 8. juni og Angola på udebane tre dage senere i deres næste kvalifikationskampe til slutrunden i Nordamerika i 2026.

Cameroun har slået Mauritius på hjemmebane og spillet uafgjort mod Libyen i de to første kvalifikationskampe i gruppe D i november sidste år under Rigobert Song, hvis kontrakt ikke blev forlænget, efter at Cameroun røg ud i ottendedelsfinalen ved Africa Cup of Nations i januar.