Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kaos i svensk hovedstadsderby: Fans nægter at forlade stadion trods politiordre

Det gik voldsomt for sig, da Djurgårdens IF-tilhængere satte gang i en større spærreild af fyrværkeri søndag eftermiddag i den svenske hovedstad.
Det gik voldsomt for sig, da Djurgårdens IF-tilhængere satte gang i en større spærreild af fyrværkeri søndag eftermiddag i den svenske hovedstad.Bildbyran/ddp USA/Profimedia
Slutfløjtet nåede aldrig at lyde, da Hammarby IF og Djurgårdens IF søndag eftermiddag mødtes i et hovedstadsderby i den bedste svenske fodboldrække. En barrage af pyroteknik fra udeholdets tilhængere afbrød nemlig opgøret, hvorefter det svenske politi forsøgte at rømme stadion og spille opgøret færdig for tomme tribuner, en ordre som hjemmefansene dog pure nægtede at efterkomme.

Det endte ganske dramatisk, da det Stockholmske derby mellem Hammarby IF og Djurgårdens IF søndag eftermiddag skulle afvikles på Stockholmsarenaen, hvor begge mandskaber egentlig har hjemmebane, men det denne søndag var førstnævnte, Hammarby, der stod som hjemmebanehold.

For ved stillingen 2-0 til Hammarby med omtrent et kvarter tilbage af kampen, blev der pludselig affyret fyrværkeri på Sofia-tribunen, hvor udeholdets tilhængere var placeret. Adskillige kanonslag blev affyret, og dommer Fredrik Klitte endte med at sende spillerne i omklædningsrummet, mens sikkerhedspersonale og politi forsøgte at få styr på tribunerne.

Det lykkedes ifølge svensk politi ikke, for efter lidt over tre kvarter uden fodbold lød meldingen altså, at kampen skulle spilles færdig uden publikum på lægterne, da politiet havde inddraget tilladelsen til arrangementet.

Beslutningen faldt bestemt ikke i god jord hos hjemmeholdets tilhængere, der straks lod sin utilfreds høre med tilråb om, at de ingen steder ville gå, og til syvende og sidste blev lyset på stadion slukket til stor jubel for publikum.

Resultat af Hammarby-tilhængernes forbliven er altså, at opgøret ikke kan spilles færdig søndag, og nu i stedet er programsat til at blive spillet færdig klokken 14 mandag – altså fortsat uden tilskuere på tribunen.

I mellemtiden skal politiet altså forsøge at rømme tribunerne. Ifølge svenske Expressen forklarer svensk politi, at man valgte at inddrage tilladelsen til arrangementet, da de vurderede, at arrangørerne ikke havde tilstrækkeligt styr på sikkerheden. Angiveligt skulle en enkelt person da også være kvæstet efter optøjerne.  

Samtidig understreger svensk politi ifølge Expressen, at muligheden for at rømme stadion og spille kampen færdig uden tilskuere har forelagt hele sæsonen, om end den altså endnu ikke er blevet benyttet, og at det sker i fuld overensstemmelse med det svenske Svensk Elitfotboll, der er en interesseorganisation for klubberne i de to bedste svenske rækker.

Nahir Besara scorede opgørets to tidlige scoringer før afbrydelsen, mens August Priske var eneste dansker i startopstillingen for Djurgårdens IF, hvorimod Sebastian Clemmensen og Mads Fenger så til fra bænken for hjemmeholdet, og Peter Therkildsen ligeledes var bænket for udeholdet.

Den bedste svenske liga føres suverænt af Malmö FF, der med bare tre runder tilbage står noteret for 11 point mere end Hammarby og Djurgården, der begge stod noteret for 47 point før søndagens afbrudte opgør.

En endelig sejr til Hammarby vil altså sende Djurgården endegyldigt ud af mesterskabskampen, mens Hammarby fortsat vil leve på et spinkelt håb.