Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

18-årigt stjerneskud i spidsen for Heidenheims sensationelle Bundesliga-føring

Paul Wanner i aktion.
Paul Wanner i aktion.ČTK / imago sportfotodienst / Pressefoto Rudel/Herbert Rudel
1. FC Heidenheim ligger øverst i tabellen. Det har meget at gøre med Paul Wanner - men ikke kun med ham, lyder det fra klubbens træner Frank Schmidt.

Frank Schmidt var en glad mand i køvandet på weekenden hjemmesejr.

Men mens de euforiske tilhængere af 1. FC Heidenheim råbte "Spitzenreiter, Spitzenreiter",  der er den tyske pendant til "Vi ligger nummer 1", ville træneren for det nye førerhold i Bundesligaen først gøre noget klart.

"Tingene vil blive anderledes igen. Vi bør holde op med at tale om Paul Wanner", lyder det fra Schmidt efter weekendens 4-0 sejr hjemme over Jess Thorups Augsburg

Ikke at tale om Paul Wanner ville selvfølgelig betyde ikke at tale om den ekstraordinære succeshistorie i denne lille, men mægtige klub fra det sydlige Tyskland 

Heidenheim har lånt den 18-årige østrigskfødte spiller fra Bayern München for den kommende sæson. Ligesom den tidligere tredjedivisionsspiller Leo Scienza, skal han udfylde det store hul, som Jan-Niklas Beste, Eren Dinkci og angriberen Tim Kleindienst har efterladt.

Det ser ud til, at en plan fra træner Schmidt og den driftige direktør Holger Sanwald er ved at blive ført ud i livet endnu en gang.

Wanner der er Bayerns yngste Bundesligaspiller siden 2022 med sine 16 år og 15 dage, styrer angrebsspillet, og var involveret i to mål i weekendens kamp. Hans total for Heidenheim indtil videre lyder på fem kampe, fire mål, to assists. Ydermere er han den yngste målscorer på straffespark i Bundesligaens historie.

Schmidt bryder sig ikke om den stigende hype omkring sit nye stjernefrø.

"Det er for meget Paul Wanner for mig, jeg beder om jeres forståelse. Det er ikke kun én mand, der kan gøre det. Paul gør et fremragende stykke arbejde, ingen tvivl om det, men i sidste ende er det holdet, der fungerer. Det er den afgørende faktor", understregede han efterden største sejr i Heidenheims korte Bundesligahistorie. 

Det er let at miste overblikket over, hvem der er på banen for Heidenheim. Før returopgøret i playoff-kampene om at kvalificere sig til Conference League foretog Schmidt otte ændringer i forhold til åbningssejren i Bundesligaen over nyoprykkede St. Pauli. 

Senest mod Augsburg, ændrede han holdet på syv positioner. Ved siden af Wanner skilte Scienza, som tidligere har spillet for SSV Ulm, der rykkede op i 2. division, sig ud fra holdkammeraterne.

Schmidt glæder sig naturligvis over hvordan hans mandskab har klaret den første af mange engelske uger dette efterår.

"Jeg er naturligvis stolt over hvordan det er lykkedes holdet at blive dette hold på kort tid, hvor alle gør alt for hinanden verbalt og fysisk".

Ud over Wanner og Scienza scorede Adrian Beck og nyindkøbet Maximilian Breunig også mod Augsburg, og nu vender Niklas Dorsch også tilbage.

Der synes ikke at være nogen fare for, at de mister jordforbindelsen i Heidenheim. Det gælder også for den idoliserede Wanner. Han mener selv han klarer spotlightet relativt godt.

"Jeg har et godt hjem, hvor jeg er i gode hænder. Jeg forsøger at præstere godt i hver kamp, og jeg er glad for, at det er lykkedes for mig indtil videre", lyder det fra Wanner.