Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

35 år siden Bundesligaens værste ulykke: Karabinhage sluttede landsholdsspillers karriere

Ditmar Jakobs her i aktion mod VfB Stuttgart
Ditmar Jakobs her i aktion mod VfB Stuttgart Profimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Pressefoto Rudel/Herbert Rudel
I dag for præcis 35 år siden blev den tyske Bundesliga udsat for sin hidtil værste ulykke, da HSVs forsvarer Ditmar Jakobs måtte opgive sin karriere efter at en karabinhage i nettet havde boret sig ind i ryggen på ham under en kamp mod Werder Bremen

Ulykken skete efter 14 minutter da Werder Bremens new zealandske angriber Wynton Rufer lobbede bolden over målmand Richard Golz og gjorde klar til at juble, da Jakobs kom sprintende tilbage og reddede bolden på målstregen, men rutsjede derefter videre ind i nettet og blev hængende i nettet til stor skræk for spillere og tilskuere.

"Jeg sad fast et sted, mærkede min ryg og mærkede målnettet, men også koldt metal," siger Jakobs i dag til det tyske medie NDR.

Den dengang 36-årige forsvarer forsøgte at befri sig selv, men uden held, og da holdlægen Dr. Gerold Schwarz kom på banen blev det klart at  Jakobs havde fået ryggen fanget i en karabinhage.

"Da jeg var i chok, følte jeg ingen smerte. Jeg gik aldrig i panik og var i stand til at flytte mig."

Man foreslog at karabinhagen kunne skæres af med en skærebrænder, men Jakobs var bekymret for, at hans trøje kunne gå i brand. Så han bad om at man skar krogen ud af ryggen med en skalpel. 21 minutter efter uheldet lykkedes det derefter at få ham fri og få ham bragt på hospitalet.

HSV endte med at vinde kampen 4-0 og lige efter kampen var situationens alvor endnu ikke gået op for hverken spillere eller ledere. Således jokede Rufer med at "næste gang lader du bare bolden gå". Også holdkammeraten Sascha Jusufi tog let på ulykken: "Det ville have været bedre at tage ham til låsesmeden end til lægen", sagde han således.

Snart stod det imidlertid klart, at skaden var meget alvorlig

Grundet kraften i sammenstødet gennemborede karabinhagen ikke kun ryggen, men også lændehvirvlen og individuelle nerver blev beskadiget.

Jakobs ville først ikke acceptere at det var slut på karrieren, men han kunne ikke slippe af med smerterne og til sidst måtte han sande at hans 493. Bundesliga-kamp også skulle blive den sidste. 

Karabinhager blev efterfølgende gjort forbundte i forbindelse med opsætning af målnet. 

Ditmar Jakobs vandt det tyske mesterskab og den tyske pokalturnering to gange. Han vandt også Mesterholdenes Europa Cup i 1983 med sejr over Juventus og han var på det tyske landshold, der nåede VM-finalen i 1986, hvor de tabte til Argentina.