Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Antti Niemi: Finlands største styrke er, at truppen er fuld af normale fyre

Antti Niemi fremhæver de finske styrker.
Antti Niemi fremhæver de finske styrker.Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Antti Niemi har talt eksklusivt med Tribalfootball.com om det finske landshold, deres største generation, og hvordan holdet ikke har nogen arrogante spillere.

Den tidligere FC København-, Southampton- og Rangers-målmand Niemi spillede sammen med spillere som Jari Litmanen, Sami Hyypia og Teemu Tainio. Han blev spurgt, om hans generation var den bedste, Finland nogensinde havde set, og om nationen nogensinde ville se en gruppe spillere som dem igen.

"Tiderne var anderledes, vi spillede en kamp mod England på Wembley, som jeg for nylig læste kampprogrammet fra, og jeg tænkte: "Wow!" I begyndelsen af 2005 havde vi mange spillere i Premier League, men det sker ikke i øjeblikket," siger Niemi.

"Jeg vil sige, at det nuværende hold, denne generation, formåede at nå en stor turnering for første gang, hvilket vi aldrig gjorde. På papiret havde vi nok bedre spillere, men vi gjorde aldrig noget særligt, vi gjorde aldrig noget, der var værd at nævne."

"Det hold, vi har haft de sidste par år med Teemu Pukki og andre spillere som ham, har formået at bringe os til de store slutrunder for første gang, og det er historisk. Det er svært at sige, jeg synes, vi havde et fantastisk hold for 20 år siden, men det her hold er også fantastisk."

Neimi er i øjeblikket assisterende manager for Volos FC i Grækenland og arbejder dertil som målmandstræner for Finland.

Han fortalte om Finlands største styrke, og hvordan mange andre nationer ikke kan sammenlignes, når det gælder omklædningsrummet.

"Vores styrke har altid været, at vi som nation har et godt omklædningsrum. Vores største stjerne lige nu er Lukas Hradecky, han vandt Bundesligaen sidste år, og han anses for at være en af de bedste målmænd i Europa, men han er bare en normal fyr."

"Hvis du gik ind i et finsk omklædningsrum før kampen, ville du ikke kunne se, hvem der spiller i Bundesligaen, hvem der spiller i Polen, hvem der spiller i Sverige eller Finland. Jeg elsker, at selv de største spillere som Teemu Pukki, Lukas Hradecky og Glen Kamara bare er normale fyre, der bekymrer sig om hinanden og ikke opfører sig, som om de er store stjerner."

"Men vi havde Jari Litmanen, vi havde Sami Hyypiä, så hvis vi får en spiller, der en dag bliver Liverpools anfører, eller en, der er blevet kåret til Europas tredjebedste spiller, så kan vi tale om det igen."

"Jeg tror, det vil øge vores chancer for at vinde flere kampe, men vi er en lille nation, så vi producerer ikke en Litmanen eller en Hyypiä hvert år, så vi må bare klare os med de spillere, vi har."