Bayern München smadrer Bochum og rykker til tops i Bundesligaen

Adam Clancy
Bayern München fejrer Leroy Sanes indsats
Bayern München fejrer Leroy Sanes indsatsINA FASSBENDER / AFP
Bayern München vendte tilbage til toppen af Bundesligaen med en 5-0 sejr over bundproppen Bochum og holdt dermed blot sit andet clean sheet i 16 udekampe i ligaen.

Det var faktisk Bochum - som fyrede den tidligere manager Peter Zeidler i løbet af ugen - der havde kampens første store chance, da Moritz Broschinski var helt fri og bankede bolden forbi den fremstormende Manuel Neuer, men Kim Min-jae fik clearet på stregen.

Bayerns kvalitet gav dem dog føringen i det 16. minut, da Michael Olises flotte frispark fløj over muren og ind i nettet, så Patrick Drewes ikke kunne gøre noget.

Bochum fortsatte dog med at true, og Broschinskis afrettede forsøg gik lige forbi, inden Erhan Masovic sendte et hovedstød tæt på stolpen lige over mål efter et hjørnespark.

Værternes sløseri blev skånselsløst straffet af "Der Rekordmeister", som fordoblede deres føring før pausen, da Jamal Musialas hovedstød gik over Drewes efter Joshua Kimmichs fint chippede frispark.

Bochum - Bayern München kampstatistik
Bochum - Bayern München kampstatistikOpta by StatsPerform

Bayern troede, at de havde et tredje mål inden for 10 minutter efter genstarten, men Kingsley Comansmål blev annulleret for offside.

Vincent Kompanys mænd behøvede dog ikke at vente længe, da Musiala tog en dribletur, før han serverede for Harry Kane, som med sin svagere venstrefod scorede sit 15. mål i alle turneringer i denne sæson og sendte de hårdt prøvede værter ud af kampen.

Indskiftede Leroy Sane kom derefter ind i kampen med et flot skud i det øverste hjørne - hans 50. mål for Bayern, før Coman producerede et lignende skud i den modsatte side, der gik ind på undersiden af overliggeren og bragte Bayerns forspring op på fem mål.

Indskifterne Leon Goretzka og Mathys Tel blev afvist af Drewes fra tæt hold til sidst, men det var alligevel en hård lærestreg for den nye Bochum-manager Markus Feldhoff, hvis hold stadig ikke har smagt sejren i ligaen i denne sæson.

I mellemtiden vil Kompany være tilfreds med endnu en stærk præstation efter et voldsomt nederlag i UEFA Champions League mod Barcelona i midtugen - de har nu scoret 13 mål i tre ligakampe lige efter deres europæiske kampe i denne sæson.

Flashscore Kampens mand: Jamal Musiala (Bayern München)