Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayerns sportsdirektør var totalt brændt ud for to år siden: Min krop skreg efter en pause

Max Eberl ved Bayern-kvindernes topkamp mod Hoffenheim
Max Eberl ved Bayern-kvindernes topkamp mod HoffenheimČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Heike Feiner
Mere end to et halvt år efter, at han blev ramt af udbrændthed, føler Bayern Münchens sportschef Max Eberl, at han er kommet tilbage til sig selv på trods af sin tilbagevenden til fodboldbranchen.

 "Fodbold er stadig meget vigtigt for mig, men ikke vigtigere end mit helbred og min personlige og mentale fred. På en måde har jeg fået et nyt liv," siger Eberl til fagbladet 11Freunde: "I dag lever jeg meget mere i nuet, jeg er simpelthen bare mig. Sådan havde jeg det aldrig for 40 år siden."

Den 51-årige trådte tilbage som sportsdirektør hos Münchens ligarivaler Borussia Mönchengladbach i starten af 2022 efter i alt 23 år i forskellige roller for den rhinlandske klub på grund af mental udmattelse.

Efter at Eberl havde afsløret sit stærke behov for en streng afstand til fodbold, blev hans comeback kun få måneder senere med lignende opgaver i den kontroversielle førstedivisionsklub RB Leipzig også ledsaget af kritiske røster. Leipzig skilte sig af med Eberl i efteråret 2023, før Eberl overtog den ledige stilling som sportsdirektør hos rekordmestrene fra München sidste efterår.

Eberl retfærdiggør Leipzig-skifte

Eberl afviser fortsat eftertrykkeligt den tilbagevendende anklage om, at han bevidst førte offentligheden bag lyset, da han forlod Gladbach."Enhver, der siger det, har ingen anelse eller lyver!"

Den bayerskfødte manager beskriver sin daværende sindstilstand på det tidspunkt og siger : "Jeg var ikke længere i stand til at fortsætte mit liv på den måde, jeg var vant til, og udføre dette job på en måde, som gjorde mig glad. Jeg indså, at jeg på et tidspunkt var faret vild, at jeg kun udfyldte én rolle. Jeg havde ikke længere kræfter til at komme til bunds i tingene og dækkede over problemerne med mere og mere arbejde - selv om min krop skreg."