Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bo Henriksen skal have ny sportschef i Mainz: Stopper efter sygdom i familien

Martin Schmidt har været en populær figur i Mainz.
Martin Schmidt har været en populær figur i Mainz.AFP
Den populære sportschef Martin Schmidt trækker sig fra sin stilling i Mainz, men forbliver i klubben i en position som rådgiver.

Det oplyser klubben tirsdag eftermiddag. Årsagen er, at der er opstået sygdom i schweizerens familie, hvilket gør det nødvendigt for ham at flytte hjem til Schweiz.

"På grund af private familieforhold har Martin Schmidt bedt om at overdrage det operationelle ansvar og dermed også sin rolle som sportsdirektør og om at støtte klubben mere i baggrunden i fremtiden," forklarer sportsdirektør Christian Heidel i en pressemeddelelse.

"Mine personlige forhold i mit hjemland Schweiz har ændret sig med kort varsel på grund af sygdom i familien, og jeg har fået andre prioriteter, som i stigende grad kræver min personlige tilstedeværelse", forklarer 57-årige Schmidt derudover ifølge tyske Kicker. 

"Jeg har derfor udtrykt ønske om, at Christian Heidel overdrager det operationelle ansvar til en anden, og at jeg fremover fungerer som sportslig konsulent i baggrunden."

Schmidt var selv træner for Mainz i perioden 2010-17, men har siden 2020 haft stillingen som sportschef, og det er dermed også ham, der hentede Bo Henriksen til klubben, som den danske træner sidste år reddede fra en meget truende nedrykning fra Bundesligaen.

Martin Schmidt har været meget populær, og har været kendt for sit "rockstjerne"-look med langt hår og skægstubbe, hvilket har gjort ham til lidt af en medie-darling.

Der spekuleres i, at den tidligere spiller i klubben, Niko Bungert, der har ageret som assistenttræner for Bo Henriksen, er i klubbens tanker som afløser for Schmidt.