Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bo Henriksens Mainz får hård kritik for håndtering af spillers indblanding i voldtægts-sag

Kaishu Sano.
Kaishu Sano.Profimedia
Bundesliga-fodboldklubben FSV Mainz 05 er blevet opfordret af sine mest passionerede supportere til at afklare sagen om spilleren Kaishu Sano, som for nylig blev varetægtsfængslet for sin rolle i en voldtægts-sag i Tokyo.

Efter et påstået seksuelt overgreb den 14. juli i den japanske hovedstad Tokyo blev Sanos ankomst til sin nye klub forsinket, fordi han blev taget i forvaring af politiet.

Han tilbragte i alt 16 dage i varetægtsfængsel, før en undersøgelse foretaget af den offentlige anklager i Tokyo blev indstillet i slutningen af juli. Den japanske landsholdsspiller vendte derefter tilbage til træning med Mainz.

"At feje sådanne sager ind under gulvtæppet er forkert på så mange niveauer, at vi og frem for alt dem, der er berørt af seksuelle overgreb, ikke kan leve med det," skriver klubbens ultras i en erklæring med titlen "Bekæmp seksuel vold!"

Manglen på "oprigtig vilje til at afklare sagen" fra klubbens side var "et fatalt symbol for alle de berørte, klubmiljøet og samfundet", skriver ultra-supporterne.

Det er "ikke neutralitet, det er passivitet". Den "kollektive bortforklaring i samfundet" bliver "opretholdt og forstærket" af FSV Mainz 05' s handlinger. Som altid er den økonomiske situation " vigtigere end alt andet". Det, der i stedet er brug for , er "gennemsigtig kommunikation fra klubben til offentligheden".