Bundesliga--trænerlegenden Felix Magath: "Hertha er så godt som nedrykket".

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bundesliga--trænerlegenden Felix Magath: "Hertha er så godt som nedrykket".

Opdateret
Mestertræner Felix Magath formåede i sidste sæson at holde sig i nedrykningszonen med Hertha.
Mestertræner Felix Magath formåede i sidste sæson at holde sig i nedrykningszonen med Hertha.Profimedia
Den tidligere Bundesliga-mestertræner Felix Magath tror ikke længere på, at hans tidligere klub Hertha BSC har mange chancer i nedrykningskampen i Bundesligaen. "Næsten alle har allerede afskrevet berlinerne, selv for mig er Hertha så godt som nedrykket," skriver Magath, der i sidste sæson reddede hovedstadsklubben fra at ryge ned i 2. Bundesliga i nedrykningskampen, i sin klumme til magasinet Kicker.

En potentiel nedrykning kommer ikke nødvendigvis helt bag på Magath.

"En nedrykning er ofte et resultat af mange års dårlig klubledelse", siger Magath, og fortsætter: "I Hertha har de aldrig taget sig sammen. De var konstant optaget af sig selv".

Magath ser to lejre i Hertha Berlin: "Der var dem der ønskede at beholde storbyklubben, mens andre ønskede at beholde deres forening. De, der led mest, var trænerne, som fandt forholdene vanskelige."

Den proklamerede "Berliner Weg"-strategi, kan ifølge Magath godt give mening, men at timingen er forkert. "At ændre filosofien i januar eller februar i denne vanskelige sæson og at skifte sportsdirektør, men ikke træner, var både tvivlsomt med hensyn til timing og ikke konsekvent nok."

I nedrykningsduellen hjemme på Olympiastadion mod VfB Stuttgart har holdet i bunden af tabellen på lørdag, ser Magath et lille lysglimt i mørket:

"Hertha har ryggen mod muren - måske kan det frigøre noget energi. Pal Dardai udstråler ro, det er vigtigt," sagde Magath, om den vigtige kamp i weekenden.

Rivalerne er dog meget mere stabile. Stuttgart virker mere forenet igen nu, efter at der internt var forskellige meninger om Bruno Labbadia. Schalke er også i live. Spillere, trænere, fans og ledelse er i øjeblikket en enhed", afslutter Felix Magath, der er kendt for sin konservative træningsform.

Berlinerne er allerede fem point efter Schalke 04 der ligger næstsidst. mens VfL Bochum på øverste nedrykningsplads er seks point væk, ligesom Stuttgart også er det.