Dansk trænerduel åbner Bundesligasæsonen, når Bo Svensson besøger sin gamle klub i Mainz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk trænerduel åbner Bundesligasæsonen, når Bo Svensson besøger sin gamle klub i Mainz

Dansk trænerduel åbner Bundesligasæsonen, når Bo Svensson besøger sin gamle klub i Mainz
Dansk trænerduel åbner Bundesligasæsonen, når Bo Svensson besøger sin gamle klub i MainzProfimedia
Turneringsplanen for Bundesliga-sæsonen 2024/25 er netop offentliggjort, og der venter danskermøder allerede i første runde.

Mestrene fra Leverkusen spiller den officielle åbningskmap i den nye sæson, når de gæster Borussia Mönchengladbach, fredag d. 23. august.

Det er første gang i tolv år, at en Bundesliga-åbningskamp ikke involverer FC Bayern. Sidst dette skete, var da Borussia Dortmund som regerende mestre besejrede Werder Bremen 2-1. I sæsonen 2023/24 måtte Bayern overgive førstepladsen til Leverkusen og endte sæsonen som nummer tre, bag Leverkusen og VfB Stuttgart.

Siden 2002 har Bundesliga haft officielle åbningskampe. Mens Leverkusen kun har deltaget en gang tidligere og tabte 1-3 til Bayern i 2017, har Gladbach været med fire gange, men uden at vinde.

I deres seneste optræden i 2021 formåede de at få 1-1 hjemme mod de daværende mestrene fra Bayern.

Til Xabi Alonsos fordel taler, at en titelholder aldrig har tabt en åbningskamp. Statistikken viser 17 sejre og fem uafgjorte kampe for de forsvarende mestre.

Med offentliggørelsen af turneringsplanen, er det også sat tid og sted på de mange danskere i Bundesligaen.

Alene på trænerbænkene er der tre danskere, med Jess Thorup i Augsburg, Bo Henriksen i Mainz, og senest Bo Svensson der er har sat sig i sædet i Union Berlin.

De to sidstnævnte står overfor hinanden i sæsonåbneren, når Bo Svensson besøger sin gamle hjemmebane i Mainz. Jess Thorup får hjemmebane i sin første kamp i den nye sæson, når han får besøg af Jens Stage og Werder Bremen.

De mange danske spillere kender nu også deres modstander i åbningsweekenden, der løber af stablen d. 24/25 august. Yussuf Poulsen og RB Leipzig åbner hjemme mod Bochum, mens Jonas Wind og Joakim Mæhle får besøg af Bayern München.