Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dortmund-legende fortryder Bayern-skifte: Min beslutning skadede andre mennesker

Mario Götze i 2013.
Mario Götze i 2013.ČTK/imago sportfotodienst
I en artikel i "Die Zeit" kritiserer Mario Götze sin beslutning om at skifte til Bayern München i sommeren 2013. For sent gav han sig selv det råd at afstå fra et skifte til de tyske rekordmestre. "Bliv i Dortmund lidt længere. Det vil være godt for dig og din udvikling", skriver verdensmesteren fra 2014.

Mario Götze har oplevet meget i løbet af sin karriere. Han fik sin debut i Bundesligaen som 17-årig. Siden blev det til over 200 kampe for Borussia Dortmund. Træner Jürgen Klopp havde fuld tillid til den offensive spiller. Da BVB blev tyske mestre to gange i træk (2010/11, 2011/12), var Götze en nøglespiller for de sort-gule på trods af sin unge alder.

"Han var den første træner i min professionelle karriere. Og jeg tænkte: Alle trænere er som Jürgen," skriver Götze i en gæsteartikel for Die Zeit, der er skrevet som et brev til hans 17-årige jeg.

I sommeren 2013 tog hans karriere en afgørende drejning. FC Bayern München gjorde brug af en exitklausul på i alt 38 millioner euro og Götze accepterede et skifte til Bayern.

Udsigten til at arbejde sammen med Pep Guardiola var den afgørende faktor:"Jeg kunne ikke lade være. Jeg ved heller ikke, hvem der kunne have overtalt mig til at ændre min beslutning."

Rådgivning med forsinkelse

Götze fortryder nu beslutningen og beskriver den som forhastet. Han skulle være blevet"lidt længere i Dortmund". Selvom verdensmesteren fra 2014 fejrede yderligere tre mesterskabstitler i München, var han aldrig i stand til at gøre et varigt indtryk hos rekordmestrene. Hans skifte gjorde også mange fans i Dortmund vrede.

Götze henvender sig til sit yngre jeg med store følelser:"Det, du ikke er klar over endnu, er, at de beslutninger, du træffer for dig selv, vil skade andre mennesker. Meget mere end du kan forestille dig. Du ser dig selv. Din egen vej. Din karriere. Og indtil videre har du ikke oplevet nogen modstand eller smerte. Alt er gået godt, altid bare godt."

I 2017 vovede han at vende tilbage til BVB. Han var kun sporadisk i stand til at bygge videre på sine gamle præstationer for Borussia. I 2020 startede han på en frisk i PSV Eindhoven. Efter to år i den hollandske Eredivisie vendte den mangeårige landsholdsspiller endelig tilbage til Tyskland.

Götze spiller i dag en vigtig rolle hos Eintracht Frankfurt; den 32-årige har stadig kontrakt med SGE frem til sommeren 2026.