Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dortmund på nippet til at nappe rivals topangriber: Guirassy på vej

Serhou Guirassy i VfB-dragt.
Serhou Guirassy i VfB-dragt.Profimedia
Mandag aften sagde Serhou Guirassy "farvel" til Waldemar Anton på Instagram. "Fantastisk spiller", skrev VfB Stuttgarts topangriber om sin holdkammerat, der forlod klubben, "alt det bedste for fremtiden". Bare en dag senere blev det klart, at denne fremtid ville blive delt. Ifølge SID's oplysninger følger Guirassy med Anton til Borussia Dortmund.

Sky rapporterede tirsdag om BVB's aftale med sidste sæsons 28-dobbelte målscorer. Stuttgart  havde allerede bekræftet den 28-åriges afgang sidste torsdag uden at nævne hans destination - Stuttgart afklarede også afgangen af centerforsvarer Anton (27) på samme tid. BVB annoncerede underskrivelsen af den tyske EM-spiller mandag, og Guirassy er altså på vej i hans fodspor.

Duoen vil derfor være en del af endnu et forsøg fra Dortmund på endelig at bringe mesterskabstrofæet tilbage til Ruhrområdet. VfB er på den anden side blevet ramt af succesens forbandelse med maksimal kraft: Efter at have stormet ind i Champions League bliver det succesfulde hold flået fra hinanden af konkurrenterne.

Forsvarsspilleren Hiroki Ito er allerede skiftet til FC Bayern München, mens rygterne om Chris Führichs afgang fortsætter. Fremtiden for landsholdsangriberen Deniz Undav, hvis låneaftale med Brighton and Hove Albion udløb den 30. juni, er også uklar. For Anton og Guirassy vil VfB modtage omkring 300 millioner kroner i "svie og smerte" , som de kan og skal bruge til at genopbygge deres hold.

Forlader Sebastien Haller også klubben?

Guineaneren Guirassy, der er født i Arles i Frankrig, får ligesom Anton en fireårig kontrakt i Dortmund. Han får hård konkurrence fra den tyske landsholdsangriber Niclas Füllkrug, som var BVB's vigtigste angriber i sidste sæson. Han scorede tolv mål i Bundesligaen, lagde op til yderligere otte, og han scorede to indskifter-mål ved europamesterskaberne. Guirassy er endnu mere en klassisk afslutter, idet han kun har lagt op til to mål for sine holdkammerater.

Det er derfor sandsynligt, at Sebastien Haller forlader BVB, hvor det varmeste rygte for nylig førte til Besiktas i Tyrkiet. Det er også tvivlsomt, om Youssoufa Moukoko vil være tilfreds med en plads i anden række under den nye træner Nuri Sahin - han blev allerede anset for at være utilfreds i sidste sæson under Edin Terzic.

Dortmund vil utvivlsomt følge op med yderligere transfers. Marco Reus har forladt klubben, og det samme har Hummels, og BVB tabte kampen om den udlejede venstreback Ian Maatsen, som var fast inventar i sidste sæson, til Aston Villa.

Der er dog allerede indgået en aftale med landsholdsspilleren Pascal Groß - ifølge oplysninger fra Sportschau og Sky er det kun transfersummen, der mangler at blive forhandlet på plads med Brighton and Hove Albion. Ifølge BILD viser Chelsea også stor interesse for Karim Adeyemi.