Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kaptajn Can støtter presset cheftræner: ”Det er ikke altid trænerens skyld”

Emre Can er siden 2020 tørnet ud for Dortmund. Her er det hidtil blevet til 140 kampe med 13 scoringer til følge.
Emre Can er siden 2020 tørnet ud for Dortmund. Her er det hidtil blevet til 140 kampe med 13 scoringer til følge.Christof Koepsel/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Selvom den tyske storklub Borussia Dortmund forleden var i den figurative lodtrækningshat til Champions Leagues første knockoutrunde, hvor PSV Eindhoven blev trukket som modstander, så er alt langt fra fryd og gammen på ikoniske Westfalenstadion.

Tirsdag aften måtte BVB nemlig for sjette kamp i streg forlade grønsværen uden sejr, da det hjemme i Nordrhein-Westfalen blev til en 1-1-remis mod Bo Svenssons forhenværende arbejdsgivere fra Mainz 05, et resultat der sender Dortmund ned på en øjeblikkelig femteplads, fire point efter Stuttgart på den feterede fjerdeplads, der er yderste mandat til næste sæsons Champions League. 

Presset begynder dermed også at vokse på klubbens cheftræner Edin Terzić, der siden maj 2022 har stået i spidsen for den traditionsrige klub, den 41-årige tysk-kroaters anden omgang som cheftræner i Dortmund, efter han i julen 2020 og foråret 2021 ligeledes stod midlertidigt i spidsen for klubben. 

Hos anfører Emre Can, bliver der dog ikke rystet på hånden foreløbig. Den 29-årige defensive midtbanespiller med fortid i blandt andet Bayern München, Liverpool og Juventus, erklærer ovenpå det uafgjorte opgør mod Mainz således si støtte til Terzić. 

”Det er ikke altid trænerens skyld. Det har intet med træneren at gøre, når bolden rammer overliggeren,” udtaler Emre Can, der har 43 landskampe for Tyskland på CV’et, ifølge Kicker efter det skuffende resultat mod Die Nullfünfer. 

For cheftræneren selv handler det dog også om lidt mere end bare sort uheld, og Terzić pointerer ovenpå pointdelingen, at Dortmund har problemer med konsistent at spille op til sit bedste niveau.

”Vi så begge vores ansigter igen. Første halvleg var sådan, vi gerne vil spille fodbold, hvor kvælende vi var i presspillet og genpresset, og hvor meget kraft vi kan spille med. Vi manglede alt det i anden halvleg,” kommer det fra Terzić ifølge Kicker.

Dortmund har præsteret flot i europæisk regi, hvor det senest blev til et point mod mægtige Paris Saint-Germain.
Dortmund har præsteret flot i europæisk regi, hvor det senest blev til et point mod mægtige Paris Saint-Germain.Flashscore

Trods pointtabet tirsdag aften er Dortmund fortsat ikke langt væk fra en placering i top tre, for Yussuf Poulsens RB Leipzig, der indtager netop tredjepladsen, er med sine 33 point endnu blot seks point foran Dortmund. 

Overraskelsen fra Stuttgart kan dog med en sejr onsdag aften gå forbi Leipzig og rykke på 34 point, ligesom Christian Streichs evigt kæmpende Freiburg-mandskab med en sejr ude mod Heidenheim onsdag kan overhale Dortmund. 

For Dortmund selv venter nu en jule- og nytårspause, inden Die Borussen tager hul på forårssæsonen 13. januar med en udebanekamp mod oprykkerne fra Darmstadt 98.