Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leipzig-comeback afslutter Bayer Leverkusens ubesejrede stime i Bundesligaen

Opdateret
RB Leipzigs spillere fejrer
RB Leipzigs spillere fejrerFederico Gambarini / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Efter at have undgået nederlag i hele Bundesliga-sæsonen 2023/24 blev Bayer Leverkusen sænket af Loïs Opendas sejrsmål i en dramatisk 3-2-comebacksejr til RB Leipzig, hvilket betød, at "Die Werkselfs" historiske stime på 35 kampe uden nederlag i ligaen fik en brat afslutning.

Et optimistisk Leipzig startede med høj energi mod de regerende mestre, men deres lørdag aften begyndte at gå ned ad bakke, da Edmond Tapsoba testede Péter Gulácsi med et hovedstød på bagerste stolpe efter kun otte minutters spil.

Piero Hincapié ramte derefter overliggeren fra tæt hold i endnu et advarselssignal for Die Roten Bullen, før Marco Rose blev den første Bundesliga-manager, der blev udvist to gange i sin karriere, fordi han var for ivrig med at lufte sine frustrationer over for dommer Matthias Jollenbeck.

Derefter brændte Benjamin Šeško en klar chance, og Leipzigs forsvar begyndte at knække uden Roses ledelse fra sidelinjen.

Deres første fejl kom fra Lukas Klostermann, hvis kiksede hovedstød sendte Jeremie Frimpong fri foran mål, så den hollandske landsholdsspiller kunne drible forbi El Chadaille Bitshiabu og sætte bolden ind ved Gulácsis nærmeste stolpe.

Da værterne begyndte at få flere og flere chancer, lod Bitshiabu Martin Terrier spille en aflevering hen til Florian Wirtz, som lagde bolden på tværs til Álex Grimaldo, der nemt kunne prikke bolden i mål fra midten af feltet .

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by Stats Perform

De fleste chancer tilfaldt måske Die Werkself i første halvleg, men de fik et hak i tuden mod slutningen af halvlegen, da Kevin Kampl kom først til den nærmeste stolpe, sendte Benjamin Henrichs' indlæg ind i nettet og halverede deres underskud.

Leverkusen fortsatte med at skabe muligheder efter genstarten, men de største af dem begyndte at gå gæsternes vej.

Kampl fik Matěj Kovář til at strække sig for at vifte bolden væk fra det øverste hjørne med et langskud, før Castello Lukeba var uheldig at få sin scoring annulleret, fordi Šeško stod i en offsideposition.

De skulle dog ikke vente meget længere på deres udligning, da Šeško sendte Openda af sted til en scoring mellem benene på Kovář.

Men Openda var ikke færdig.

Belgieren, der nu har scoret i hver af sine tre kampe mod Leverkusen, modtog bolden fra Antonio Nusa og sparkede den gennem Tapsobas ben og ind ved den nærmeste stolpe fra distancen, hvilket fuldendte et fantastisk comeback for hans hold.

I betragtning af Leverkusens sene krumspring i sidste sæson - hvor de scorede 18 mål i det 90. minut eller senere - forventede BayArena-publikummet næsten en sen redning, men ved denne lejlighed kom den aldrig.

Det betyder, at de ikke kan matche Hamborgs  stime på 36 kampe uden nederlag i 1983 og ikke vil gentage den seneste sæsons rekord, mens Roses hold nu selv har en stime på 13 kampe uden nederlag.

Flashscore Kampens mand: Loïs Openda (RB Leipzig)

Se kampstatistikken her.