Mainz vinder sæsonens første sejr i dansk træner-opgør

De to danskere i en glædelig genforening inden det dramatiske opgør.
De to danskere i en glædelig genforening inden det dramatiske opgør.FRANK HOERMANN/SVEN SIMONSVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP
Mainz fik sin første sejr i Bundesliga-sæsonen under dramatiske omstændigheder, da de besejrede Augsburg med 3-2 i Bayern på trods af, at de tilbragte en stor del af kampen i undertal.

Bortset fra sidste weekends skuffende nederlag til 10 mand fra Werder Bremen har Mainz været i inspireret form under danske Bo Henriksen, som stjal overtaget fra sin ven og landsmand Jess Thorup på Augsburgs bænk i den tidlige fase af kampen.

Da holdene mødtes i Bo Henriksens tyske trænerdebut i februar, endte det også med sejr til Mainz, så han kender opskriften til at slå sin landsmand.

Armindo Sieb åbnede scoringen efter bare 13 minutter, da han steg højt til vejrs på Phillipp Mwenes indlæg og headede bolden i mål med sin første Bundesliga-scoring.

Augsburg havde knap nok fået vejret, før føringen blev fordoblet af Jonathan Burkardt, der spillede den ud på kanten, før han luskede ind i feltet og headede Mwenes pasning ind ved nærmeste stolpe.

Hjemmefansene på WWK Arena nægtede at lade sig slå ud af mareridtsstarten, og den passion kunne tydeligt mærkes hos spillerne, som forbedrede deres indsats dramatisk efter pausen.

De behøvede ikke at vente længe på et svar, da Marius Wolfs frispark blev sendt tilbage i feltet af Jeffrey Gouweleeuw, og Keven Schlotterbeck derefter hamrede bolden i mål fra tæt hold.

Kort efter dette fik den farlige Nadiem Amiri - der har scoret tre mål i fire kampe for Mainz i denne sæson - sit andet gule kort for at stoppe Ruben Vargas i en kontra, hvilket gav Augsburg en mand i overtal i anden halvleg.

Vigtige statistikker for kampen
Vigtige statistikker for kampenOpta by StatsPerform

Men Mainz havde tydeligvis taget ved lære af, hvordan Bremen håndterede at være en mand i undertal mod dem i søndags, og de fik hurtigt genoprettet deres to-måls forspring.

Indskiftede Aymen Barkok sendte bolden mod den fjerneste stolpe med et flot indlæg, så Burkardt kunne glide frem og score sit andet mål i kampen.

Samuel Essende svarede igen, da han satte hovedet på Dimitris Giannoulis' indlæg fra venstre side, men han blev bizart nok selv siden udvist for at sparke Dominik Kohr ned.

Ikke desto mindre forblev Augsburg i front, da Yusuf Kabadayi ramte ved siden af i et forsøg på at gentage sit sene debutmål fra sidste kamp, inde  Steve Mounies  akrobatiske forsøg blev reddet lige så imponerende af Robin Zentner.

Der var en lang VAR-gennemgang af et potentielt straffespark til værterne dybt inde i overtiden, men det blev i sidste ende afvist.

Med sejren forlængede Mainz sin ubesejrede stime på udebane til seks kampe, mens Thorup vil være skuffet over, at hans hold ikke kunne drage fordel af deres overtal, mens de havde muligheden.

Sejren bringer Mainz op på tiendepladsen med fem point, mens Augsburg med et point færre er nummer 12 før weekendens kampe.