Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Neuer forbereder sig på snarlig Bundesliga-retur med øje for EM

Neuer brækkede benet under en skiferie efter landsholdets VM-exit i første runde i december.
Neuer brækkede benet under en skiferie efter landsholdets VM-exit i første runde i december.Reuters
Der er mere på spil for Bayern Münchens målmand Manuel Neuer, når han lørdag vender tilbage til Bundesligaen mod Darmstadt 98 næsten et år efter sin skade.

Tyskeren, der brækkede benet under en skiferie efter landsholdets VM-exit i første runde i december og måtte opereres, har arbejdet hårdt på sin tilbagevenden med intensive træningssessioner.

Han rejste ikke med til Bayerns Champions League-kamp mod Galatasaray i Istanbul tirsdag, for at fortsætte træningen, mens et rygte om en tilbagevenden i ligaen i sidste uge ikke blev til noget.

Bayern-træner Thomas Tuchel er tilbageholdende, med at forpligte sig til spillerens tilbagevenden i denne uge, men Neuer kan ikke vente med at komme tilbage, da han forbereder sig på endnu en kamp: at genvinde sin landsholdsplads, forud for næste års EM på hjemmebane.

Neuers sidste Bundesliga-kamp var den 12. november, før Tyskland rejste til VM i Qatar, mens hans sidste turneringskamp var landets sidste gruppekamp ved turneringen mod Costa Rica den 1. december.

Målmanden, der har 117 landskampe for Tyskland og vandt en VM-medalje i 2014, har været førstevalg på landsholdet i mere end 13 år, men hans plads er i øjeblikket besat af Marc-Andre ter Stegen fra Barcelona.

Han har allerede mistet anførerbindet til Ilkay Gündogan, og landstræner Julian Nagelsmann bekræftede, at midtbanespilleren ville forblive anfører, selv hvis målmanden vendte tilbage til holdet.

"Vi må vente og se," sagde Bayerns Tuchel tirsdag, da han blev spurgt, om Neuer ville vende tilbage i denne uge. "Vi er nødt til at tale med Manuel om det. Det er klart, at han gerne vil spille."

Et Bayern-comeback til Neuer vil betyde, at veterankeeperen Sven Ulreich, som har indtaget pladsen i hans fravær, hurtigt vil glide tilbage i sin sædvanlige reserverolle.

"Det er altid dejligt at være på banen, det er klart," sagde Ulreich i sidste uge. "Men min rolle her i Bayern er også klar. Når Manuel er fit, så spiller han."

Bayern, som har vundet alle deres tre Champions League-gruppekampe og også er ubesejrede i ligaen, ligger på tredjepladsen i Bundesligaen med 20 point, kun to point fra førerholdet Bayer Leverkusen, og et efter Stuttgart på andenpladsen.

En sejr over Darmstadt på 12. pladsen kan bringe Bayern op på førstepladsen, mens Leverkusen, der også er ubesejret, spiller mod Freiburg på søndag. Borussia Dortmund, som også har 20 point, spiller også på søndag mod Eintracht Frankfurt.