Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Niklas Süle 2.0: "Jeg havde det ikke godt mentalt"

Niklas Süle vil gå efter det igen i den nye sæson
Niklas Süle vil gå efter det igen i den nye sæsonAFP
Den professionelle fodboldspiller Niklas Süle taler åbent om motivationsproblemer, psykologisk støtte og kampen for at komme i form i løbet af den "mest intense sommer" i sit liv. "Mentalt formåede jeg bare ikke at gøre de rigtige ting. Jeg kunne ikke motivere mig selv længere," siger Borussia Dortmunds midterforsvarer i et interview med Sport1. "Jeg ville gerne, men jeg kunne ikke."

Derfor slæbte den 28-årige sig gennem den forgangne "lortesæson"(Süle) med betydelig overvægt og blev derfor ikke udtaget til Tysklands EM-trup.

"Heldigvis havde jeg det helt fint i mit privatliv. Alt var og er fint. Derudover havde jeg en masse vigtige samtaler og fik også hjælp," siger Süle, der blandt andet fik hjælp fra en mentaltræner.

Forståelse for Nagelsmanns beslutning: "Niklas Süle 2.0" vil angribe igen. 

Landstræner Julian Nagelsmann traf den helt rigtige beslutning."Jeg havde ikke fortjent at blive udtaget", understreger Süle:

"Beslutningen er helt forståelig, og der er slet ikke noget galt med den."

At komme tilbage i form og tabe sig mindst otte kilo var "tvingende nødvendigt" -"efter et år, som jeg personligt slet ikke kunne være tilfreds med, og hvor jeg langt fra levede op til mine forventninger".

Süle havde i første omgang mistet sin faste plads i Dortmund:"

"Alt sammen ting, som jeg selv har ansvaret for."

 Efter en fortrolig samtale med BVB-ledelsen "tog han alt til sig og arbejdede på det".

Han forsøgte også at "skabe noget, der lignede en Niklas Süle 2.0", ved at ændre sin kost.

"Nu er jeg i en mental tilstand, som jeg ikke har været i i lang tid. Mentalt og fysisk er jeg i en tilstand, hvor jeg virkelig kan gå til den igen."

Süle sætter sig derfor høje mål:

"Jeg vil elske at vinde mesterskabet."