Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sådan gik det Bundesliga-danskerne i denne sæson: Stor ros til målmandsduo

Frederik Rønnow har i den forgangne sæson været en sikker sidste skanse for 1. FC Union Berlin.
Frederik Rønnow har i den forgangne sæson været en sikker sidste skanse for 1. FC Union Berlin.Profimedia
Bundesligasæsonen blev lørdag afsluttet med et brag af en sidste kampdag, hvor mesterskabet røg til München i en dramatisk finale, mens Schalke 04 endnu engang må en tur ned i 2. Bundesliga. Det markerer samtidig sæsonafslutningen for de danske spillere i den bedste tyske række.

Traditionen tro har det tyske medie Kicker uddelt karakterer igennem sæsonen, og her tager Flashscore et kig på, hvordan Bundesliga-danskerne har klaret sig i den forgangne sæson, startende med en målmandsduo i den tyske hovedstad, der begge får stor ros for deres sæsoner.

Ligaens tredjebedste målmand er dansk

Frederik Rønnow har således haft en enormt imponerende sæson på Alte Försterei i den tyske hovedstad. Med sin klub, 1. FC Union Berlin, har han kvalificeret sig til Champions League-fodbold i næste sæson med en ekstremt overraskende fjerdeplads, kun overgået af mestrene Bayern München, storholdet Dortmund og evigt kontroversielle RB Leipzig.

Danskeren spillede 29 ud af de i alt 34 Bundesligakampe, alle fra start, alle med fuld spilletid. Her blev det til et imponerende karaktergennemsnit på 2,91 hos Kicker, hvor en lav karakter er udtryk for en god præstation. Det gør Rønnow til ligaens tredjebedst bedømte målmand, kun overgået af Dortmunds Gregor Kobel og Freiburgs Mark Flekken.

Trods skuffende nedrykning har Oliver Christensen stået en flot sæson i Hertha.
Trods skuffende nedrykning har Oliver Christensen stået en flot sæson i Hertha.Opta by Statsperform, fotos af Profimedia & John MacDougall/AFP

Også i hovedstadens anden klub imponerede en dansk målmand, nemlig den 24-årige fynbo Oliver Christensen. Selvom Hertha BSC endte som nedrykker, som dårligste hold i hele den tyske liga, har Oliver Christensen i sine 33 ligaoptrædener hentet et karaktersnit på imponerende 3,06 hos Kicker, hvilket gør ham til ligaens niendebedst bedømte keeper.

Lindstrøm med flot sæson i Frankfurt

Eintracht Frankfurt har haft en flot sæson, en klart forbedret sæson sammenlignet med den seneste, hvor det blev til en placering som nummer 11, for i denne sæson slutter ørnene som nummer syv i den bedste tyske række. Samtidig står holdet overfor en pokalfinale mod RB Leipzig, hvorfor det altså endnu er uvist, om det skal være Europa League eller Conference League, som Jesper Lindstrøms mandskab næste sæson skal spille.

Netop Jesper Lindstrøm har også forbedret sig klart, hvis man spørger Kicker. I sin første sæson i Frankfurt hentede Lindstrøm således et karaktersnit på 3,63 og det har han i den netop færdigspillede sæson forbedret til 3,38, hvilket gør ham til Frankfurts sjettebedst bedømte spiller ud af i alt 11 kvalificerede spillere. Det blev til 1.694 minutter i ligaen for Lindstrøm, fordel på 27 optrædener, 22 fra start, hvor danskeren scorede syv gange og assisterede to.

Hårdere har Kicker været overfor midtbanedynamoen Jens Stage, der op til sæsonen skiftede FC København ud med Werder Bremen. Kun i to kampe fik danskeren ikke minutter for Bremen. I alt blev det til 1.859 minutter for Stage, der 21 gange startede inde for de grønhvide nordtyskere.

Trods tre scoringer og tre oplæg er Stage ikke desto mindre den dårligst bedømte midtbanespiller i Werder ud af de fire, der spillede nok minutter til at kvalificere sig. Gennemsnittet? Det lyder på 3,76, hvilket samtidig gør Stage til Bundesligaens 67. bedst bedømte midtbanespiller ud af i alt 80.

Jesper Lindstrøm har haft en flot anden sæson i traditionsrige Eintracht Frankfurt.
Jesper Lindstrøm har haft en flot anden sæson i traditionsrige Eintracht Frankfurt.Opta by Statsperform, fotos af Profimedia

Hug til Augsburg-forsvarer 

Kickers karakteruddeling er dog gået suverænt værst ud over FC Augsburgs 26-årige forsvarsspiller Mads Valentin Pedersen. Den forhenværende FC Nordsjælland-spiller, der også kaldes Mads Mini, har været i den sydtyske klub siden 2019, kun afbrudt af et lejeophold i schweiziske Zürich.

I den forgangne sæson blev det til 28 optrædener for Pedersen, 20 af dem fra start, med i alt 1.836 minutter, altså spilletid i 60 procent af samtlige mulige minutter for danskeren.

Selvom Augsburg, igen, igen, igen, formåede at redde livet og sikre sig endnu en sæson i det fornemste tyske fodboldselskab, så har det tyske fodboldmedie ikke meget at rose danskeren for i løbet af sæsonen. Således har Mads Valentin Pedersen fået en gennemsnitlig karakter på 4,12.

Det gør ham til Augsburgs dårligst bedømte spiller ud af 13 kvalificerede – og i øvrigt til den fjerdedårligste forsvarsspiller i Bundesligaen ifølge Kickers karakterer. Det er således kun Hertha-duoen Filip Uremović og Agustin Rogel såvel som Schalkes Henning Matriciani, der har fået værre bedømmelser end Mads Mini.

Skuffende Hoffenheim-kvartet med få minutter

Resten af Bundesligaens danskere har ikke spillet nok minutter eller kampe til at kvalificere til en gennemsnitlig bedømmelse, men ikke desto mindre kan de hurtigt gennemgås her startende med en skuffende Hoffenheim-kvartet.

Mens Robert Skov fik 1.351 minutter fordelt på 23 optrædener, hvor han endda bidrog med tre mål og to oplæg, så blev det ikke engang til 400 minutters fodbold hver især for de tre øvrige Hoffenheim-spillere. 299 for Thomas Delaney, 322 for Jacob Bruun Larsen, 394 for Kasper Dolberg, der blot nettede én gang i 13 optrædener.

Sådan sluttede årets Bundesliga.
Sådan sluttede årets Bundesliga.Flashscore

Heller ikke Yussuf Poulsen fik mange minutter i den forgangne sæson. Blot 397 minutter blev det til på grønsværen for den 28-årige Leipzig-veteran. Anderledes succesrig var sæsonen for Mainz 05’s Marcus Ingvartsen. Den 27-årige angriber nettede nemlig hele 10 gange, selvom han blot startede inde 16 gange i løbet af sæsonen.

I VfL Wolfsburg blev det for Jonas Winds vedkommende til seks scoringer i 24 optrædener, 15 af dem fra start, mens Nikolas Nartey i VfB Stuttgart fik 473 minutters fodbold for det traditionsrige sydtyske mandskab, der skal kæmpe med Hamburger SV om den sidste plads i Bundesligaen i den såkaldte Relegationsspiel.

Afslutningsvis kan nævnes Kristian Pedersen i 1. FC Köln, der blot kom på banen seks gange i løbet af sæsonen, noteret for 274 minutters fodbold hos Die Geißböcke, mens unge Oscar Fraulo fik seks minutter på banen for Borussia Mönchengladbach, og Jakob Busk ikke fik et eneste Bundesliga-minut som tredjevalg i Union Berlin.