Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tårer ved Weser-floden: Werder Bremen-legenden Willi Lemke pludseligt død

Willi Lemke spillede en stor rolle i Bremens succes i 80'erne og 90'erne.
Willi Lemke spillede en stor rolle i Bremens succes i 80'erne og 90'erne.Profimedia
Werder Bremen sørger over tabet af sin tidligere manager og bestyrelsesformand Willi Lemke. Lemke døde i Bremen mandag i en alder af 77 år, meddelte Bundesliga-klubben. "Willi Lemke er en af de største Werder-personligheder nogensinde. Vi er chokerede og dybt bedrøvede over nyheden om hans pludselige død," siger Hubertus Hess-Grunewald, præsident og bestyrelsesformand for SV Werder Bremen, i en udtalelse.

Lemke var manager i SV Werder fra 1981 til 1999 og spillede en afgørende rolle i mesterskaberne i 1988 og 1993. Lemke flyttede derefter til klubbens bestyrelse og fungerede også som senator for uddannelse og videnskab samt indenrigsanliggender og sport i Bremen.

"Willi vil blive husket som en innovativ, stridslysten, lidenskabelig, ambitiøs og stridslysten personlighed," sagde Hess-Grunewald:

"Han var altid menneskelig og altid forsonlig. Få mennesker er så tæt forbundet med Werder som Willi Lemke."

Lemke efterlader sig sin kone Heide og fire børn.

"Hans død efterlader os meget triste og forbløffede, men vi var meget heldige, at vi var i stand til at ledsage ham i de sidste timer af hans liv ," sagde Lemkes familie:

"Efter sit professionelle liv som Werder-manager, senator og FN's særlige udsending vil Willi først og fremmest blive husket som en kærlig, omsorgsfuld ægtemand, far, bedstefar og familiefar, der elskede og værdsatte livet og venskaber."

Werders Bremen administrerende direktør Klaus Filbry sørgede over Lemkes "alt for tidlige død", som "sætter SV Werder i stå i et stykke tid".

"Willi Lemke er uden tvivl en af de største personligheder i tysk fodbolds historie," sagde formanden for Werders bestyrelse:

"Uden hans mangeårige arbejde ville klubben ikke være, hvad den er i dag."

Dette blev også anerkendt af den tyske fodboldliga (DFL).

"Willi Lemke var en af de mest indflydelsesrige lederskikkelser i Bundesligaen," sagde bestyrelsesformand Hans-Joachim Watzke.

Reaktioner på Willi Lemkes død

Uli Hoeneß (ærespræsident for FC Bayern): "Jeg blev ked af nyheden om Willi Lemkes død. Willi Lemke var en kontroversiel mand: Alle ved, at vi ofte diskuterede og skændtes. Men han var også en mand af dialog, og i sidste ende fandt vi et godt forhold. Han berigede i høj grad Bundesligaen og tysk fodbold. Min oprigtige medfølelse går til hans familie og venner og til Werder Bremen - klubben, der ikke ville være, hvad den er i dag, uden Willi Lemke."

Bernd Neuendorf (DFB-præsident): "Nyheden om Willi Lemkes død gør mig meget ked af det. Han var ikke kun en formativ personlighed, der satte et dybt præg på fodbolden i forskellige roller og funktioner. Willi Lemke var også en passioneret ambassadør for fodboldens universelle værdier. Han var stærkt engageret i disse værdier langt ud over landets grænser og sin yndlingsklub Werder Bremen, bl.a. som særlig rådgiver for FN's generalsekretær for sport. For DFB var han i mange år medlem af bestyrelsen for DFB Foundation Egidius Braun. I 2016 blev han hædret med DFB's integrationspris. Vores tanker går til hans familie, slægtninge og venner."

Rudi Völler (DFB's sportsdirektør): "Jeg er dybt bedrøvet over nyheden om Willi Lemkes død. Willi bragte mig til Werder Bremen sammen med Otto Rehhagel og støttede mig også på min videre vej. Han ledsagede mig endda til min første optræden i Rom. Vi holdt kontakten lige til det sidste. Willi kontaktede mig ved starten af vores hjemlige europamesterskaber med gode ønsker. Willi Lemke er ikke bare en Werder-legende, men en stor personlighed for hele den tyske sport. Det er betryggende at vide, at Willi var ledsaget af sin familie i sine sidste timer. Jeg ønsker hans kone, hans børn og alle de efterladte en masse styrke."