Teenagetalent sørgede for Dortmund-sejr: Stikker af sammen med Bayern i tysk parløb

Foruden 18-årige Youssoufa Moukoko kom også hollandske Donyell Malen på tavlen lørdag for Dortmund, da de slog Union Berlin med 2-1. Ina Fassbender/AFP
Fire dage efter et sent pokalnederlag hjemme til Freiburg fik Bayern München lørdag revanche i Bundesligaen.

På udebane i Freiburg vandt de seneste ti sæsoners tyske fodboldmestre med 1-0 og tog dermed endnu et skridt mod mesterskab nummer 11 på stribe.

Forsvarsspilleren Matthijs de Ligt blev matchvinder med et drømmemål seks minutter efter pausen. En håndfuld meter uden for feltet kanonerede hollænderen bolden op i målhjørnet.

På det tidspunkt havde Bayern München længe flirtet med et åbningsmål, men store afbrændere af blandt andre Serge Gnabry og Sadio Mané havde holdt måltavlen i ro.

Efter målet prøvede Bayern ihærdigt at lukke opgøret, men der skulle også en pragtredning af Yann Sommer til at sikre de tre point.

Borussia Dortmund er nærmeste konkurrent i toppen af Bundesligaen med et efterslæb på to point før de sidste syv spillerunder.

Youssoufa Moukoko scorede et vigtigt mål for Dortmund lørdag.
Youssoufa Moukoko scorede et vigtigt mål for Dortmund lørdag.Opta by Statsperform, foto af Christof Stache/AFP

Der ser ud til at være dømt parløb mellem de mangeårige rivaler, efter at Dortmund lørdag slog rækkens nummer tre, Union Berlin, med 2-1.

Donyell Malen styrede Dortmund på 1-0 før pausen, mens Kevin Behrens udlignede efter en times spil på et gennemført angreb.

18-årige Youssoufa Moukoko sørgede for en hjemmesejr i topkampen med sit mål i det 79. minut. Moukoko rundede Frederik Rønnow og lagde bolden i nettet.

Aarhusianeren Jens Stage fik en vigtig birolle i en vanvittig afslutning på opgøret mellem Mainz og Werder Bremen.

Hjemmeholdet bragte sig i front med 1-0 efter 85 minutters spil, men blot få sekunder efter at bolden var givet op, udlignede Jens Stage på hovedstød.

Et lignende scenarie gentog sig i tillægstiden. Først troede Bo Svenssons Mainz, at sejren var sikret med 2-1-målet i det 93. minut, men igen gik der kun få øjeblikke fra, at bolden var givet op, til at den lå i nettet i den anden ende.