Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Thorup tæt på rekord: Kan blive historisk i Augsburg allerede lørdag eftermiddag

Jess Thorup har tidligere i karrieren ført både FC Midtjylland og FC København til danske mesterskaber.
Jess Thorup har tidligere i karrieren ført både FC Midtjylland og FC København til danske mesterskaber.Daniel Lob/DPA/DPA Picture-Alliance via AFP
Skulle det blive til point for Jess Thorup og resten af FC Augsburg i lørdagens møde med 1. FC Kölns, så vil danskeren skrive sig i historiebøgerne som den bedste startende Bundesliga-træner i den bayerske klubs historie.

Det er sjældent, at man i professionel sport har mulighed for at skrive sig i historiebøgerne efter tre kampe i en klub. Men netop den chance har den forhenværende FC Midtjylland- og FC København-chef Jess Thorup faktisk lørdag, når danskerens FC Augsburg mandskab møder 1. FC Köln.

Skulle det blive til en sejr eller et uafgjort resultat på RheinEnergieStadion, vil den 53-årige dansker nemlig blive den bedste startende Augsburg-træner i klubbens Bundesliga-historie. 

Således altså måske ikke den mest imponerende rekord, man som cheftræner kan udse sig i sine ambitioner og drømme, men en rekord ikke desto mindre. For i de 12 sæsoner, den bayerske klub har tilbragt i Bundesligaen, har ingen træner nemlig undgået nederlag i samtlige tre af sine første kampe. 

Tættest på kom schweiziske Martin Schmidt, da han i april 2019 overtog styringen i Augsburg. Det skriver det tyske fodboldmedie Kicker. Dengang åbnede Schmidt, der i dag er sportsdirektør i 1. FSV Mainz 05, der torsdag har vinket farvel til danske Bo Svensson, nemlig med to sejre og ét nederlag i sine tre første kampe i Augsburg. 

Jess Thorup har lynhurtigt fået vendt skuden i FC Augsburg med to flotte sejre i streg.
Jess Thorup har lynhurtigt fået vendt skuden i FC Augsburg med to flotte sejre i streg.Flashscore

Efter sine to første kampe, hvor det er blevet til to sejre, skal Thorup og Co. altså bare sørge for at undgå et nederlag for at slå Schmidts start i foråret 2019, men historikken er ikke ligefrem på danskerens side, for i de seneste fem indbyrdes opgør, er det blevet til hele fire Köln-sejre og blot én eneste Augsburg-sejr, der faldt i december 2021, hvor danske Mads Valentin Pedersen, der stadig er at finde i klubben, som sidenote blev skiftet ind. 

Der er dog grund til optimisme og tro på tingene i det sydlige Tyskland, for Thorup har fået en fænomenalt flot start på sin karriere i Bundesligaen, selvom det så ud til at starte helt forfærdeligt i danskerens første opgør. Her kom Augsburg nemlig hurtigt bagud 2-0 mod 1. FC Heidenheim, men et stormløb fra Augsburg sikrede et vildt comeback og en sejr på hele 5-2 i Heidenheim. 

Endnu mere imponerende var præstation i kamp nummer to mod på papiret ellers så stærke VfL Wolfsburg, hvor Thorup ellers igen måtte se sig hold komme bagud, dog denne gang med 2-1 efter selv at have åbnet målscoringen. 

Det udlignende mål blev sat ind af danske Jonas Wind, men i anden halvleg gjorde Augsburg det onde ved Wolfsburg med to relativt sene scoringer, og så kunne Thorup ellers konstatere fuldt udbytte af sine første to Bundesliga-kampe i Augsburg. 

Dermed er rekorden altså allerede matchet uanset udfaldet af lørdagens opgør, men for danskeren, der tidligere i karrieren har haft udlandsophold i belgiske KAA Gent og KRC Genk, vil point naturligvis være målet i Nordrhein-Westfalen lørdag. 

Opgøret mellem FC Augsburg og 1. FC Köln sparkes i gang 15.30 lørdag og kan naturligvis følges live på Flashscore.