Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere Union-målmand ramt af kræft: Har fået amputeret ben som 19-årig

Berkin Arslanogullari nåede i marts at optræde i en venskabskamp for Union Berlins førstehold.
Berkin Arslanogullari nåede i marts at optræde i en venskabskamp for Union Berlins førstehold.ČTK/Imago Sportfotodienst/Sebastian Räppold/Matthias Koch
For bare et halvt år siden lignede Berkin Arslanogullari en kommende professionel målmand, men nu er den blot 19-årige tysker ramt af kræft, der desværre har resulteret i amputation af venstre ben.

Det er ikke andet end et halvt års tid siden, at den dengang 18-årige Union Berlin-målmand Berkin Arslanogullari debuterede for førsteholdet i den tyske hovedstad. Det var egentlig planen, at danske Jakob Busk, der siden er skiftet til Sønderjyske, skulle have vogtet målet, men danskeren blev skadet.

Derfor var det 21. marts altså Arslanogullari, der stod mellem stængerne, da Union mødtes med 1. FC Magdeburg i en testkamp. Alt så lovende ud for den tyske teenager, der havde kurs mod en karriere som professionel.

Men nu er situationen og fremtidsudsigterne helt, helt anderledes for Arslanogullari. For kort efter testkampen skulle det vise sig, at Arslanogullari var ramt af kræft. Mere specifikt er der tale om knoglekræft, og teenageren skulle straks i intensiv kemoterapi.

Desværre havde kræften allerede bredt sig så meget, at Arslanogullaris venstre ben måtte amputeres som livreddende foranstaltning, og målmandens karriere er nu altså også indstillet. Det skriver tyske Kicker tirsdag.

Union Berlin skriver samtidig, at Arslanogullaris forældre ikke længere kan gå på arbejde, da de er nødt til at hjælpe teenageren med sin behandling, og samtidig er familiens nuværende lejlighed ikke egnet til Arslanogullaris nye virkelighed.

”En ny lejlighed eller et omfattende renoveringsarbejde og den kommende rehabilitering er et presserende behov for at starte et nyt liv og forårsager enorme omkostninger,” skrives der således i en nyopstartet crowdfunding-kampagne.

Kampagne er igangsat af den forhenværende målmand Nico Pellatz, der som aktiv tørnede ud for reserveholdene i både Hertha BSC og Werder Bremen, såvel som hollandske Sparta Rotterdam og FC Viktoria Köln.

Allerede nu er der indsamlet omkring 160.000 euro svarende til knapt 1,2 millioner danske kroner. Ifølge kampagnen er kræften endnu ikke overvundet, og Arslanogullari fortsætter derfor sin behandling med kemoterapi.