Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Toni Kroos går på pension som Årets Fodboldspiller i Tyskland

Toni Kroos.
Toni Kroos.Profimedia
Toni Kroos bliver endnu en gang kåret til Årets Fodboldspiller i slutningen af en storslået karriere. Xabi Alonso bliver også hædret.

Den ene sluttede sin strålende karriere med en sidste triumf, den anden gav endelig de evige vicemestre deres første ligatitel - og endda the double. Som forventet er Toni Kroos og Xabi Alonso derfor blevet kåret til årets bedste i deres fag af tyske sportsjournalister. Kroos modtog prisen som årets fodboldspiller for anden gang efter 2018.

"Dette resultat er en dejlig bekræftelse og en stor anerkendelse af det, jeg har opnået i det forgangne år," sagde den 34-årige. "Og selv om det er sidste gang, jeg bliver stemt på, er det en pris, der ikke er baseret på at takke en spiller, der slutter sin karriere." Det er ikke en "medlidenhedspris" - det håber han i hvert fald, sagde han med et grin.

I alt 751 stemmeberettigede deltog i afstemningen, som blev arrangeret af specialmagasinet kicker for 65. gang. Kroos, som vandt Champions League for sjette gang med Real Madrid og førte landsholdet til kvartfinalen, inden han trak sig tilbage efter EM på hjemmebane, fik 285 stemmer. Florian Wirtz fra Bayer Leverkusen (246) kom på andenpladsen foran sin holdkammerat Granit Xhaka (66).

Xabi Alonso er overvældet

Afstemningen om "Årets træner " var entydig. Xabi Alonso, som kun tabte Europa League-finalen med Leverkusen i sidste sæson, fik 503 stemmer.

"Rollen som træner er så ny for mig, at jeg føler mig overvældet af priser som Årets træner," understregede den 42-årige og dedikerede prisen til hele holdet. Sebastian Hoeneß, som uventet sluttede som nummer to i tabellen med VfB Stuttgart, førte dem væk fra nedrykning og ind i Champions League, fik 74 stemmer. Frank Schmidt fra det  oprykkeren 1. FC Heidenheim kom på tredjepladsen (50), ligesom i 2023.

DFB's sportsdirektør Rudi Völler kaldte prisen til Kroos ved afslutningen af en "stor karriere" for et " godt valg " og tilføjede, at han var sikker på, at Florian Wirtz "vil vinde denne pris en dag i en ikke så fjern fremtid ".

Med hensyn til Xabi Alonso understregede Völler først og fremmest "det faktum, at Xabi tidligt erklærede sin fremtid, og at han ser den i Leverkusen. Denne loyalitet er blevet sjælden i professionel fodbold. Næsten lige så sjælden som en sæson uden nederlag."