Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk landsholdsikon med sønderlemmende Bayern-kritik: Det har jeg aldrig oplevet før

Opdateret
Sammer er ikke enig i behandlingen af spillere i Bayern.
Sammer er ikke enig i behandlingen af spillere i Bayern.JURGEN FROMME/firo Sportphoto/dpa Picture-Alliance via AFP
Den tidligere sportsdirektør for Bayern München og frem for alt Dortmund- og landsholdslegende Mattias Sammer undrer sig i et nyt interview højlydt over den tilstand, rekordmestrene fra Bayern er i for tiden, og især hvordan de håndterer deres spillere for tiden.

Sammer fortæller i samtale med Kicker, at måden, hvorpå man offentligt peger fingre af egne spillere, ikke er noget, som han nogensinde oplevede med sine tidligere trænere, der tæller tyske legender som Ottmar Hitzfeldt, der førte Dortmund til både mesterskaber og CL-finaler, samt Jupp Heynckes.

Blandt andet forsvarsspillerne Min-Jae Kim og Dayot Upamecano har flere gange vist sig at være tilbøjelige til at begå fejl, men det forstår den tidligere libero for "National-Elf" ganske udmærket. For de bliver både peget fingre af, men forventes samtidigt at præstere gang på gang på topniveau.

"Der bliver stillet spørgsmålstegn ved dem fra ledelsen, men samtidig forventer man, at de er stabile," siger Sammer.

 "Jeg ville aldrig offentligt stille spørgsmålstegn ved en person, som jeg tre uger senere så forventer, skal vil vinde alt, hvad der er at vinde. Det ville jeg ikke gøre personligt."

"Hvis det er nødvendigt, må trænerne bide sig selv i tungen offentligt. Lyt til Jupp Heynckes eller Ottmar Hitzfeld på pressekonferencer for at se, om de nogensinde har stillet spørgsmålstegn ved en spiller. Det kan jeg ikke huske at have oplevet," siger Sammer.

"Og jeg spillede virkeligt elendigt til tider. Ottmar Hitzfeld ville alligevel aldrig have stillet spørgsmålstegn ved mig offentligt."

Man skal være klog

Han uddyber, uden at nævne den tidligere træner Thomas Tuchel, at træneren har et ansvar for at støtte spillerne, selvom han måske egentlig er af en anden holdning indadtil. For man vil gerne have, at spillerne dør med støvlerne på for ens hold.

"Der skal man være klog," siger Sammer og nævner i den sammenhæng også, at han har stor tiltro til, at den nye træner, Vincent Kompany, er i stand til at løfte den opgave for Bayern.

Han kommenterer også på Leon Goretzka, der op mod transfervinduets lukning blev forsøgt presset ud af München fra ledelsens side - uden, der dog kom noget skifte ud af det. Og nu står man så med en spiller, der har mistillid til sin egen ledelse.

Goretzkas seneste sæsoner
Goretzkas seneste sæsonerFlashscore

"Det har jeg ikke oplevet før, at man på den måde forsøger at presse en spiller ud af klubben. Jeg var fem år i klubben, men det oplevede jeg ikke, og det synes jeg ikke, at nogen klub på topniveau burde gøre," siger Sammer til Kicker om behandlingen af Goretzka, der har spillet 57 landskampe og vundet talrige trofæer med klubben.

For ham at se, så er Goretzka en særlig karakter, og det kan både være en styrke og en ulempe, hvis man håndterer det forkert. 

"Den slags spillere kan irritere dig, men de kan også tilføre dit hold noget særligt. Og hvis man på et tidspunkt vil af med dem, så er der andre måder at håndtere det på, end ved at gøre det offentligt," slutter Sammer.

Goretzka er stadig en spiller med udsigt til at skifte til januar, men han fik dog spilletid i sidste rundes kamp mod Freiburg, såvel som at Kompany har indikeret, at han mener at den "polyvante" spiller har en rolle at spiller for Bayern i en sæson, hvor de skal forsøge at vriste mesterskabet tilbage fra Bayer Leverkusen.