Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ung brasiliansk målmand, der ikke mødte til tiden, blev tildelt køkkentjeneste i Frankfurt

Kaua Santos fejrede en vellykket debut for Eintracht Frankfurt i Wolfsburg.
Kaua Santos fejrede en vellykket debut for Eintracht Frankfurt i Wolfsburg.SWEN PFORTNER/dpa Picture-Alliance via AFP
For at få den tyske disciplin ind under huden blev den brasilianske målmand Kaua Santos bedt om at tage køkkentjansen - klokken fem om morgenen i Entracht Frankfurt efter sit skifte fra Flamengo.

Det var de hårde tyske vilkår efter at Santos var flyttet fra Flameno til Eintracht Frankfurt som ungdomsmålmand for lidt over et år siden. 

"Jeg var nødt til at forberede ham på livet uden for sporten," sagde målmandstræner Jan Zimmermann for nylig i klubbens egen podcast. Måneder senere er Santos nu pludselig det store håb i Eintracht-målet.

Da anfører Kevin Trapp måtte udgå af sidste weekends kamp i Wolfsburg med en muskelskade i låret, fik Santos sin debut i Bundesligaen. Og da Trapp vil være ude i flere uger, vil brasilianeren også have ansvaret for Frankfurt-målet i de kommende kampe. På lørdag får Santos sin første start hjemme mod Borussia Mönchengladbach

Alles øjne er rettet mod Santos. Med sine 1,96 meter er den 21-årige et syn for guder - og kun den anden brasilianske målmand i Bundesligaen efter den tidligere Hoffenheim-spiller Heurelho Gomes."Vi ser os omkring i verden i vores målregion. Hvorfor skulle bolde ikke kunne fanges godt i andre lande?" sagde Zimmermann og forklarede den ret utraditionelle signing til 1,6 millioner euro fra Flamengo Rio de Janeiro sidste sommer.

Hans brasilianske mentalitet hjælper Santos, siger Zimmermann -"men det kan også være farligt for ham." For eksempel når det gælder punktlighed. Derfor køkkentjansen. Santos har på den anden side vidst, hvordan man håndterer skæbnesvangre hændelser siden sin barndom. Da han var ni år, døde hans mor. Tolv år senere ønsker han at blive professionel fodboldspiller i Tyskland.

"Han gjorde det meget, meget godt og udstrålede ro," sagde sportsdirektør Markus Krösche efter Santos' debut."Han har simpelthen brasiliansk selvtillid." Det skal nu også hjælpe Santos i hans rolle som Eintracht Frankfurts midlertidige nummer et.