Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Voldsom utilfredshed blandt fans kan tvinge Bundeliga-klub til aflysning i liga-premiere

TSG-fans med et klart budskab i testkampen mod Fulham.
TSG-fans med et klart budskab i testkampen mod Fulham.Profimedia/ imago sportfotodienst / Hasan Bratic
Bundesliga-fodboldklubben TSG Hoffenheim står over for en alvorlig fan-krise inden sæsonstarten på lørdag mod nyoprykkede Holstein Kiel.

Klubben er så bekymret, at den ikke engang vil udelukke at kampen kan blive aflyst: "Vi håber, at kampen vil blive spillet - men vi ved det ikke", siger klubben i en erklæring. 

Ifølge TSG har to ultragrupper "erklæret krig" mod klubben som reaktion på afskedigelsen af sportsdirektør Alexander Rosen i slutningen af juli og nægter enhver dialog.

Situationen eskalerede "efter afskedigelsen" af Rosen , som er populær blandt ultras, og "tingene kan blive rodet på lørdag mod Kiel ", meddelte TSG tirsdag.

Til kampens centrum: Hoffenheim vs. Kiel

Situationen er fortsat med at eskalere på det seneste

Selvom klubben understregede, at den ikke ønskede at "undertrykke nogen meninger", ville den ikke "tolerere yderligere bagvaskelse af enkeltpersoner som den, der for nylig blev rettet mod aktionær Dietmar Hopp og klubchef Simone Engelhardt ": "Vi ønsker ikke, at Dietmar Hopp skal blive mobbet ud af sit eget stadion."

Med dette i tankerne har TSG bedt tilhængerne om at rydde fanområdet inde på stadion, hvor der blandt andet opbevares bannere og flag, i tiden op til Kiel-kampen - hvilket ifølge klubben "også kan føre til en eskalering".

Ifølge TSG er klubben i dialog med den tyske fodboldliga (DFL) og det tyske fodboldforbund (DFB). I tilfælde af kriminelle hændelser regner TSG med, at politiet vil gribe ind.

Siden Rosen og andre direktører blev afskediget, har der været stor uro omkring TSG. Milliardæren Hopp er for eksempel blevet opfordret af nogle tilhængere til at forlade den klub, han var med til at gøre til en Bundesligaklub.