Xabi Alonso og Co. tilbage på ret køl i Boniface-show: Tager sikker sejr

Victor Boniface scorede to gange, da Bayer slog Hoffenheim 4-1 lørdag eftermiddag.Alex Grimm/Getty Images via AFP
Bayer Leverkusen rystede eftervirkningerne af 3-2-nederlaget til RB Leipzig i anden runde af Bundesligaen af sig lørdag, da de vandt 4-1 over modstanderen Hoffenheim på PreZero Arena i Sinsheim takket være to mål og en assist fra Victor Boniface.

Bayer 04 Leverkusen begyndte stærkt, og en lang bold til Victor Boniface overraskede 1899 Hoffenheims bagkæde i det 17. minut.

Han afleverede til Martin Terrier fra højre flanke, så franskmanden kunne sende sit første Bundesliga-mål ind fra tæt hold.

Et andet Leverkusen-mål så altid sandsynligt ud, og efter at Oliver Baumann havde reddet et hovedstød fra Boniface efter en række glimrende afleveringer, sendte Granit Xhaka på ny Boniface igennem Hoffenheim-forsvaret med en snæver bold.

Nigerianeren hoppede den ene og den anden vej, satte Alexander Prass på gulvet og skød lavt forbi Baumann til 2-0.

Det så ud til, at Bayer 04 skulle cruise derfra, men som de gjorde i deres seneste besøg i Sinsheim for 10 måneder siden, tillod 'Die Werkself' derefter hjemmeholdet en vej tilbage i kampen.

Inden længe mistimede Piero Hincapie nemlig et forsøg på at cleare Andrej Kramarics lave indlæg fra venstre side, så Mergim Berisha kunne score i sin første kamp siden en korsbåndsoperation.

Og Hoffenheim så kortvarigt ud til at have udlignet knap to minutter senere, da en dårlig clearing fra Alex Grimaldo, der blev matchvinder i november sidste år, sendte bolden direkte mod Baumann, som kun kunne parere den på Berishas hoved. Han kunne ikke ramme ved siden af fra få centimeters afstand, men offsideflaget satte en stopper for hans fejring.

Leverkusen var tæt på at genoprette tomålsføringen kort efter, da Boniface kom helt igennem, men nigerianeren måtte se Baumann redde bolden, og dermed var tonen slået an til en spændende anden halvleg.

Kampen mistede ikke noget af sit underholdningspotentiale, og der var masser af fart over feltet, da Baumann afviste Robert Andrich, og Kramaric skød over på et lovende frispark lige efter en times spil.

Hvis gæsterne havde nogen frygt for at tabe efter en 2-0-føring for anden uge i træk, skjulte de den godt.

Især Grimaldo viste sig at være en trussel på kanterne og var tæt på at gøre Hoffenheim færdig, da et indlæg fra venstre side fandt Boniface, som kun lige akkurat headede ved siden af målet.

Grimaldo spillede en afgørende rolle i afslutningen af kampen få øjeblikke senere, da han modtog en tilbagelægning fra Terrier knap en centimeter inde i feltet og blev snydt af Dennis Geiger.

En VAR-gennemgang så Daniel Schlager tildele et straffespark, som Florian Wirtz sparkede lavt ind i nederste venstre hjørne.

Og Leverkusen fjernede al tvivl bare fire minutter senere, da Boniface tog endnu et løb gennem Hoffenheims forsvar, blændede med sit smarte fodarbejde og ramte bolden lavt bag en hjælpeløs Baumann.

Det afsluttede en præstation, der demonstrerede Leverkusens dødbringende evne til at slå kontra, og med denne sejr har Leverkusen nu scoret mindst to gange i ni af deres seneste 11 udekampe i ligaen. De rykker tilbage i top fire for nu, mens Hoffenheim nu har 22 hjemmekampe i Bundesligaen uden et clean sheet.