Bayern kværner kroater i sindssygt målshow: Liverpool overvinder chokstart i Italien

Virgil van Dijk scorede sit Liverpool-mål nummer 24 tirsdag aften.
Virgil van Dijk scorede sit Liverpool-mål nummer 24 tirsdag aften.Piero Cruciatti/AFP
AC Milan tog føringen efter tre minutter, men tabte 1-3 hjemme til Liverpool. Bayern München vandt 9-2.

Den engelske storklub Liverpool har fået en forrygende start på Champions Leagues nye ligaspil.

Tirsdag aften vandt Liverpool 3-1 ude over AC Milan i et møde mellem de to klubber, der har vundet turneringen flest gange efter suveræne Real Madrid.

AC Milan kom ellers stormende ud til kampen, og italienerne nåede endda at affyre et kvalificeret varslingsskud, inden Christian Pulisic i det tredje minut drev bolden ind i feltet og huggede den fladt over i modsatte side af målet til 1-0.

Liverpool skulle lige ryste forskrækkelsen af sig, inden holdet overtog kampen.

Mohamed Salah nåede at teste overliggeren, inden Ibrahima Konate udlignede midt i første halvleg. Den franske forsvarsspiller udnyttede et mistimet målmandsindgreb fra Mike Maignan til at score til 1-1 med hovedet.

Fem minutter inden pausen blev Maignan passivt stående på stregen, da Virgil van Dijk headede Liverpool på 2-1 efter et hjørnespark.

Som om de to scoringer ikke var nok, blev en sløj arbejdsdag endnu værre for den franske målmand, da han fem minutter efter pausen måtte lade sig udskifte med en skade. En ærgerlig og irriteret Maignan gemte sit ansigt i trøjen, da han forlod banen.

Hans afløser, 19-årige Lorenzo Torriani, var prisgivet, da Dominik Szoboszlai midt i halvlegen øgede til 3-1 efter Cody Gakpos flotte forarbejde.

På den vis blev en på papiret vanskelig opgave løst ganske overbevisende.

Bayern München havde endnu mindre besvær ved at besejre Dinamo Zagreb.

Allerede ved pausen førte den tyske storklub 3-0 på hjemmebane, og kampen blev vundet med de sjældne cifre 9-2.

Harry Kane tegnede sig for hele fire af målene - tre af dem blev sat ind på straffespark.

Sydtyskerne må dog ærgre sig over, at stjernemålmand Manuel Neuer i pausen måtte lade sig udskifte med en skade. Efter at have været på banen i tre minutter blev reservemålmand Sven Ulreich passeret, og 100 sekunder senere var den gal igen.

Bayern angreb ufortrødent videre trods den svage indledning på anden halvleg og fik rundens foreløbig største sejr, da målene bare væltede ind i resten af anden halvleg.

Andetsteds bar den danske landsholdsspiller Morten Hjulmand anførerbindet for Sporting CP, som åbnede Champions League med at vinde 2-0 hjemme over franske Lille.

Vilkårene var også gode for den portugisiske mesterklub, som var i overtal i 50 minutter.