Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayern-legende: Klubben står ved en skillevej, stor æra nærmer sig sin afslutning

Ifølge Stefan Effenberg står Bayern München ved en skillevej, der bliver altafgørende for klubbens nærmeste fremtid.
Ifølge Stefan Effenberg står Bayern München ved en skillevej, der bliver altafgørende for klubbens nærmeste fremtid.Profimedia
Bayern München kan risikere at få brudt sin enorme dominans i den tyske Bundesliga i denne sæson af Xabi Alonsos velspillende Bayer 04 Leverkusen, og samtidig skal sydtyskerne passe på ikke at gentage Champions League-skuffelsen for to år siden, når de møder SS Lazio. Spørger man Stefan Effenberg står den tyske storklub dog ved en skillevej, som den nærmer sig afslutningen på en stor æra.

Som spiller var Stefan Effenberg med til at guide Bayern München til tre ligatitler, såvel som pokalen med store ører, Champions League, og midtbanedynamoen var endda anfører i den sydtyske klub, da de i 2001 besejrede Valencia på San Siro på straffespark.

Siden da har Bayern været ekstremt succesfulde, vundet 16 ligatitler på 22 år siden Effenberg forlod klubben, tilføjet endnu to Champions League titler, vundet et væld af andre pokaler og turneringer, herunder to gange klub-VM.

Men nu står klubben ved en skillevej, hvis man spørger den efterhånden 55-årige nordtysker, der startede ungdomskarrieren i Victoria Hamburg, inden han via Borussia Mönchengladbach havnede i den bayerske storklub.

I et interview med det tyske fodboldmagasin Kicker, lægger Effenberg ikke skjul på, at Bayer 04 Leverkusen har exceptionelt gode chancer for at bryde Bayerns ligadominans i Bundesligaen, efter Xabi Alonsos velspillende mandskab forleden barberede Bayern med hele 3-0.

Bayern München har lidt to nederlag i holdets seneste seks Bundesliga-kampe.
Bayern München har lidt to nederlag i holdets seneste seks Bundesliga-kampe.Flashscore

Samtidig mener den forhenværende landsholdsspiller, der i 1992 var med til at vinde EM-sølv, naturligvis slået af Danmark i finalen i Sverige, at Bayern München står i en afgørende situation i øjeblikket.

(Robert, red.) Lewandowski er allerede væk. (Thomas, red.) Müller er ikke længere fast starter, og (Manuel, red.) Neuer har et år eller to tilbage. Om to eller tre år, vil vi snakke om et helt andet FC Bayern. De skinner ikke længere, som da de vandt seks titler i 2020, og de har ikke længere dette topniveau,” kommer det fra Effenberg til Kicker.

Mens Lewandowski i sommeren 2022 rykkede til FC Barcelona efter otte ekstremt flotte år i München, så er det for Thomas Müller kun blevet til plads i startopstillingen i en enkelt Champions League-kamp hidtil i denne sæson ud af seks mulige, 0-0-remisen mod FC København i slutningen af november.

Og for Manuel Neuers vedkommende er den 37-årige målmand først for nylig, i slutningen af oktober, vendt tilbage fra en lang skadespause, efter den mangeårige førstemålmand på det tyske landshold brækkede benet på en skitur i december 2022.

Thomas Müllers faldende niveau er ifølge Stefan Effenberg symptomatisk for Bayern Münchens nuværende situation.
Thomas Müllers faldende niveau er ifølge Stefan Effenberg symptomatisk for Bayern Münchens nuværende situation.Opta by Statsperform, Alexander Hassenstein/Getty Images via AFP & Profimedia

Dertil kan lægges exits fra blandt andre David Alaba og Jérôme Boateng siden det føromtalte ekstremt succesrige 2020, og hurtigt bør det stå klart, at stammen på det nuværende Bayern München er en helt anden end den, der dominerede europæisk fodbold for ganske få år siden.

”I mine øjne er FC Bayern ved slutningen af en stor æra, de står ved en skillevej, der afgør, hvor de vil bevæge sig hen i fremtiden. Hvis du ikke længere kan finde en Müller, en (Bastian, red.) Schweinsteiger eller en (Franck, red.) Ribéry, der alle levede og åndede fra FC Bayern, så bliver det simpelthen svært. Derfor håber jeg også, at (Joshua, red.) Kimmich bliver, for han er den sidste af denne slags,” udtaler Effenberg, der som aktiv spiller syv gange blev valgt til årets hold i Bundesligaen af Kicker.

Onsdag aften skal Bayern München så forsøge at rette skuden op ovenpå 3-0-nederlaget mod Bayer Leverkusen, når de i den italienske hovedstad møder Maurizio Sarris SS Lazio-mandskab, der har danske Gustav Isaksen i truppen.

Her er gæsterne fra Sydtyskland absolutte storfavoritter, men det er ikke andet end to år siden, at Bayern München højst overraskende blev slået ud af spanske Villarreal CF i kvartfinalen, og cheftræner Thomas Tuchel må således tage sig i agt for ikke at gentage sådan en skuffelse.