Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bliver Real igen endestationen for Guardiola? City kæmper mod CL-forbandelse

Der er lagt op til en flot returkamp på Etihad Stadium
Der er lagt op til en flot returkamp på Etihad StadiumProfimedia
En kamp mellem formentlig det bedste hold i Premier League i øjeblikket og Champions League-rekordvinderne. Forudsætningerne er ideelle for en yderst spændende fodboldaften, når Real Madrid onsdag møder Manchester City.

Returkampen mellem de to eks-Bayern-trænere Pep Guardiola og Carlo Ancelotti lugter af et jævnbyrdigt opgør som ligner en sand lækkerbisken for neutrale fodbold-elskere

I Premier League har City allerede understreget deres voldsomme dominans og sigter efter deres femte titel i de seneste seks år. I UEFA Champions League har Guardiola til gengæld ladet meget tilbage at ønske.

Dette har også en del at gøre med aftenens frygtede modstander. Ligesom sidste år kan de spanske giganter blive Skyblues' endestation i semifinalen, og det er grund nok til at tage et detaljeret kig på en række af duellens aspekter.

Den evige snublesten

Manchester City er blevet elimineret i to af de seneste tre UEFA Champions League-semifinaler, begge gange mod Real Madrid (2015/16 og 2021/22). Skulle det også mislykkes for City at sende Carlo Ancelottis tropper ud af turneringen onsdag, vil det være første gang, at et hold er blevet elimineret tre gange i semifinalen mod det samme hold.

Reals frygt for Etihad

Manchester City har dog kun tabt ét af de seneste fem møder i UEFA Champions League mod Real Madrid, og Pep Guardiolas mandskab har vundet tre af disse indbyrdes opgør. Real Madrid har heller ikke vundet deres seneste fire udekampe på Etihad Stadium (to uafgjorte og to nederlag).

En sejr i Manchester vil derfor være lidt af en milepæl for Real Madrid. Det eneste hold, som madrilenerne har spillet oftere mod på udebane i mesterholdenes turnering eller UEFA Champions League uden at vinde en eneste gang, er AC Milan (to uafgjorte kampe, fem nederlag).

Real har overbevisende statistik på britiske øer

Hvad taler så til Real Madrids fordel? Måske den gode statistik mod engelske hold i denne sæson? Først slog Real Liverpool FC ud af turneringen i ottendedelsfinalen og derefter Chelsea i kvartfinalen.

Mastermind Guardiola (til højre) har allerede lidt tre nederlag mod pragmatiker Ancelotti (til venstre) i ni møder indtil videre.
Mastermind Guardiola (til højre) har allerede lidt tre nederlag mod pragmatiker Ancelotti (til venstre) i ni møder indtil videre.Profimedia

Turene til de britiske øer er altid endt med overbevisende sejre. På Anfield Road tildelte de Klopps Liverpool det største hjemmebanenederlag i Champions League-historien (5:2 til madrilenerne). De vandt også returopgøret på Stamford Bridge i overbevisende stil (2-0).

City en magtfaktor på hjemmebane

Også hjemmeholdet kan fremvise en imponerende statistik før aftenens kamp. Manchester City er ubesejret i 25 hjemmekampe i UEFA Champions League og har vundet 23 af dem. Deres seneste hjemmebanenederlag kom mod Olympique Lyon i september 2018.

Kun to hold har været ubesejret foran deres hjemmepublikum i længere tid i UEFA Champions League-historien: FC Barcelona med 38 kampe (2013 til 2020) og Bayern München med 29 kampe (1998 til 2002).

Carlo Ancelotti slår Ferguson-rekord

Det bliver Carlo Ancelottis 191. kamp som træner i UEFA Champions League, og han overhaler dermed Sir Alex Ferguson som den bedste træner i Europas mest prestigefyldt turnering. Det bliver også Ancelottis 50. kamp som Real Madrid-træner i Champions League.

Sir Alex Ferguson (til venstre) overdrager sin rekord til Carlo Ancelotti (til højre)
Sir Alex Ferguson (til venstre) overdrager sin rekord til Carlo Ancelotti (til højre)Profimedia

Det gør ham sammen med Pep Guardiola (73 Man City, 50 Barcelona) til den anden træner, der har stået i spidsen i mindst 50 kampe for to hold (73 med Milan).

Håndhæverne: Haaland og Vinicius

Guardiolas stjerneangriber Erling Haaland har scoret hele 35 mål i 28 kampe i UEFA Champions League. I den indledende første kamp kom nordmanden dog ofte til kort over for Antonio Rüdigers mandsopdækning, der forhindrede nordmanden i at få mere end to skud på mål.

Reals defensive stabilitet var nøglen til et fortjent uafgjort resultat mod englænderne, som var favoritter til at vinde kampen.

I offensiven sørgede Vinícius Júnior for de afgørende momenter. Han har været direkte involveret i tolv mål (syv mål, fem assists) i elleve UEFA Champions League-optrædener i denne sæson. På Estadio San Bernabeu bragte han Real foran i det 36. minut med et smukt langskud.

Vinicius Junior er allerede i en ung alder en toppræstation i Real Madrid
Vinicius Junior er allerede i en ung alder en toppræstation i Real MadridAFP

Brasilianeren har også været involveret i de fleste træk fra spil i denne CL-sæson, der har ført til mål (14) eller skud (76).

Spillerne: Grealish, Kroos og Modric

Ingen spiller har haft flere skud på mål efter at have ført bolden mere end fem meter frem end  Jack Grealish i denne Champions League-sæson.

23 gange er det lykkedes det ham at følge denne atletisk og teknisk krævende spillestil op med skudaktioner. 8 gange tog han selv skuddet, 15 gange var han nøglespilleren i et angreb.

Jack Grealish: En joker og igangsætter af mange store chancer
Jack Grealish: En joker og igangsætter af mange store chancerAFP

Af de spillere, der har spillet mindst 500 minutter i den bedste række i denne sæson, er Reals erfarne midtbanespillere Toni Kroos (24 %) og Luka Modric (22 %) de to spillere, der har spillet den højeste procentdel af "liniebrydende" afleveringer.

Line-breaking er betegnelsen for afleveringer, der krydser mindst én af modstanderens linjer.

Til kampens centrum: City vs. Real

Holdnyheder: Camavinga er fit igen

Eduardo Camavinga er fit igen på trods af, at han blev skiftet ud mod Getafe på grund af en skade - så Reals komplette trup er til rådighed. Eder Militao er også fit igen efter at have afsonet et gult kort i første halvleg.

Manchester City havde kun en dags mindre forberedelsestid end Real. De Bruyne, Grealish, Stones og Bernardo Silva blev ikke benyttet i søndagens 3-0 sejr på udebane over Everton. Pep Guardiola vil derfor formentlig bruge den samme startopstilling som i returkampen.

Kun Nathan Aké forventes ikke at spille på grund af en muskelskade.

Kevin de Bruyne var Citys eneste målscorer i første kamp og blev skånet af sin træner i weekenden
Kevin de Bruyne var Citys eneste målscorer i første kamp og blev skånet af sin træner i weekendenAFP

Forventede opstillinger:

ManCity (3-4-2-1):ManCity (3-4-2-1): Ederson - Walker, Dias, Akanji - Silva, Rodri, Stones, Grealish - Gündogan, De Bruyne - Haaland

Real (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Modric, Kroos, Valverde - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.