CL-kvalifikation LIVE: FC Midtjylland sendt ud i europæisk mørke på tre kulsorte minutter

CL-kvalifikation LIVE: Følg FC Midtjyllands skæbnekamp mod Slovan Bratislava
CL-kvalifikation LIVE: Følg FC Midtjyllands skæbnekamp mod Slovan BratislavaBo Amstrup/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland spiller onsdag returkamp om at komme i gruppespillet i Champions League. Følg kampen live hos Flashscore.

SLUT: FC Midtjylland er skuffende sendt ud af Slovan Bratislava. Dermed bliver det blot til Europa League gruppespil for midtjyderne.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

90'+6: (SLO - FCM 3-2) - ADVARSEL - Gult kort til Thomas Thomasberg og Adam Buksa efter protester.

90': (SLO - FCM 3-2) - Der er lagt seks minutter til kampen. Midtjylland skal score, hvis de skal høre Champions League hymnen igen i denne sæson.

90': (SLO - FCM 3-2) - KÆMPE CHANCE - Joel Andersson sender det efterfølgende frispark på den ene opstander.

90': (SLO - FCM 3-2) - ADVARSEL - Cesar Blackman kommer i den sorte bog, efter at have nedlagt Ola Brynhildsen på kanten af feltet.

88': (SLO - FCM 3-2) - UDSKIFTNING - Denil Castillo og Edward Chilufya kommer ind for FCM. Ud går Franculino og Emiliano Martinez. Slovan tager David Strelec ud og erstatter ham med Kyriakos Savvidis

85': (SLO - FCM 3-2) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Slovan på 3-2, efter endnu en skidt defensiv aktion af Ola Brynhildsen. Tigran Barseghyan takker nordmanden ved at sparke hjemmeholdet i front.

84': (SLO - FCM 2-2) - KÆMPE CHANCE - Kun en vanvittig redning adskiller Slovan Bratislava fra at bringe sig foran. Olafsson strækker sig i fuld længde, og med det yderste af neglene får han drejet en flot afslutning rundt om mål

82': (SLO - FCM 2-2) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Tolic udligner med et slangehug. Brynhildsen bliver sat på en sparkefinte, og så kan Tolic kalde sig dobbelt målscorer.

79': (SLO - FCM 1-2) - UDSKIFTNING - Julius Szoke går ud til fordel for Idjessi Metsoko. Kort efter går også Vladimir Weiss ud, og han bliver erstattet af Robert Mak.

78': (SLO - FCM 1-2) - Slovakkernes store stjerne, Vladimir Weiss, begynder at slå ud med armene, og ligner en mand der er tæt på at opgive. FCM begynder dog at blive lidt passive igen, og det kan vises sig at blive en farlig tilgang til det sidste kvarter plus det løse.

74': (SLO - FCM 1-2) - UDSKIFTNING - Aral Simsir forlader banen for FC Midtjylland, og han bliver erstattet af Ola Brynhildsen.

69': (SLO - FCM 1-2) - Midtvejs i anden halvleg begynder slovakkerne at se godt slidte ud. Gennemsnitsalderen er noget højere hos hjemmeholdet, og sammenholdt med den trykkende varme, kan det være de er ved at være tappet for kræfter.

65': (SLO - FCM 1-2) - ADVARSEL - Slovans østrigske forsvarsspillerKevin Wimmer og Ousmane Diao har en mindre batalje, der ender med at koste dem begge et gult kort.

60': (SLO - FCM 1-2) - CHANCE - Den nyudnævnte U-21 landsholdsspiller Oliver Sørensen kommer igennem i dybden, og får trykket flot af og tester Takac.

57': (SLO - FCM 1-2) - UDSKIFTNING - Juninho forlader banen, og bliver erstattet af Adam Gabriel. Det betyder at Joel Andersson indtager venstre back, mens tjekken glider ind på højre side.

55': (SLO - FCM 1-2) - Kort efter at have lagt op til føringsmålet, er Juninho nede og bide i græsset med noget der minder om en baglårsskade. Det er tydeligvis en udsat position at spille venstre back i FCM.

54': (SLO - FCM 1-2) - Man må sige at Adam Buksa fik ret i sin forudsigelse inden kampen i forhold til midtjysk effektivitet. Det har ikke været mange chancer de er kommet frem til, men de har omvendt kendt deres besøgelsestid denne gang.

50': (SLO - FCM 1-2) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Franculino til midtjysk føring, efter en fortrinlig aflevering fra Juninho. Det er angriberens tredje mål i kvalifikationen.

48': (SLO - FCM 1-1) - CHANCE - Blackman kommer frem til et flot indlæg, og sender bolden ind foran mod Tolic, der kommer til en god afslutning.

46': (SLO - FCM 1-1) - Anden halvleg er sat i gang med de samme 22 spillere på banen. Aral Simsir kom dog tidligt ud for at teste et trælår han pådrog sig i første halvleg.

PAUSE: Det har været en godkendt første halvleg fra FC Midtjylland, der i den grad er vågnet op til dåd, efter at være kommet bagud. Kampen balancerer stadig på et knivsæg, og der er ikke plads til at være ukoncentrerede. De sidste 10 minutter var dog meget opløftende for FCM.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegFlashscore

45+2': (SLO - FCM 1-1) - ADVARSEL - Slovakkernes målscorer Marko Tolic får en advarsel for et holde Aral Simsir i trøjen .

45': (SLO - FCM 1-1) - Der er lagt to minutter til første halvleg.

41': (SLO - FCM 1-1) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Aral Simsir udligner til 1-1. Dansk/tyrkeren laver nogle fikse små træk midt for mål, på kanten af feltet, inden han trækker fri og scorer fladt ved den nærmeste stolpe.

41': (SLO - FCM 1-0) - Det lader til at FC Midtjylland er vågnet op efter Slovans scoring. De får trykket hjemmeholdet baglæns, og kommer til gode chancer.

35': (SLO - FCM 1-0) - KÆMPE CHANCE - Franculino chipper bolden fremragende på tværs til Dario Osorio, der header bolden på mål, og kun bliver afvist af en verdensklasseredning fra Takac i målet.

33': (SLO - FCM 1-0) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Slovan Bratislava bringer sig på 1-0. Marko Tolic modtager bolden på kanten af feltet, sender Emiliano Martines ud efter pølser med et skarpt træk, og sender til sidst bolden fladt ind ved den lange stolpe.

31': (SLO - FCM 0-0) - CHANCE - Midtjyderne smider bolden væk på banens midte, og det giver en stor chance til Ceasr Blackman. Heldigvis for FCM er Olafsson vaks ved havelågen.

24': (SLO - FCM 0-0) - Midtvejs i første halvleg er der endnu et spilstop, som benyttes til en vandpause. Ingen af holdene har for alvor fået greb om kampen.

21': (SLO - FCM 0-0) - CHANCE - Efter et længere spilstop kommer opgørets største chance til hjemmeholdet. Et flot serveret frispark, giver Guram Kashia en fri afslutning, men den georgiske stopper får slet ikke ram på bolden.

15': (SLO - FCM 0-0) - David Strelec bliver spillet fint i dybden, men den slovakiske landsholdsangriber får ikke for alvor testet Olafsson.

14': (SLO - FCM 0-0) - Hverken Olafsson eller Takac har været sat på de store prøver. Hjemmeholdet har haft et spagt forsøg fra distancen, som islandske Olafsson sikkert tog sig af, mens FCM endnu ikke er noteret for et forsøg indenfor rammen.

9': (SLO - FCM 0-0) - Midtjyderne begynder at tage spillet mere til sig, og skal også huske at økonomisere med kræfterne i den slovakiske hede. De forsøger at lokke hjemmeholdet mere frem, for så at kunne tue dem i dybden med deres fart.

3': (SLO - FCM 0-0) - FC Midtjylland forsøger, ligesom i Herning, at komme buldrende fra start. De presser værternes midstoppere højt i banen, og er hurtigt over returboldene

1': (SLO - FCM 0-0) - Kampen er fløjtet i gang i Bratislava.

Kl. 20:55 - Spillerne er på vej på græsset på hjemmebanen Tehelné pole, der er pakket som Bellevue på en varm sommerdag. Kampens dommer er tyske Tobias Stieler, hvis eneste møde med dansk fodbold er fra 2021, da han dømte landskampen mellem Danmark og Israel. En kamp Danmark vandt med hele 5-0.

Kl. 20:41 - Skulle det kikse for FCM at kvalificere sig til det forjættede land, er klubben direkte med i gruppespillet i Europa League. Mens slovakkerne aldrig har været i det fineste gruppespil før, har FCM haft fornøjelsen en gang tidligere. Selvom det var under covid-19 pandemien, var der store oplevelser til midtjyderne mod Ajax, Atalanta og Liverpool i 2020.

Kl. 20:25 - I de første kval-runder har FC Midtjylland ikke tabt i de to udekampe de har spillet. FCM vandt i deres første kamp med 3-0 over Santa Coloma fra Andorra, mens det blev til 1-1 i Budapest mod Ferencvaros.

Slovan Bratislava har spillet en runde mere end FCM, og har gjort rent bord i deres tre hjemmekampe. 4-2 over Struga fra Makedonien, 5-0 over slovenske Celje, og i sidste runde 2-0 over APOEL fra Cypern.

Kl. 20:16 - "Vi skal fortsætte med det vi gjorde sidst, men vi skal være mere effektive. Det bliver ikke en let kamp, men vi er klar til kampen. Jeg synes vi har det bedste hold, men det bliver først afgjort om tre timer", lyder det fra FC Midtjyllands polske angriber Adam Buksa til Viaplay inden kampen.

Kl. 20:08 - Slovakkerne har været nødsaget til et skifte på venstre back, da Sharani Zuberu måtte lade sig udskifte i det første opgør. Han erstattes af Julius Szoke i startopstillingen, som også erstattede ghaneseren i Herning. Ellers er hjemmeholdet uændrede i forhold til første opgør.

Kl. 20:04 - FC Midtjylland har byttet på fem pladser i forhold til weekendens kamp. Dermed er startopstillingen helt magen til de 11 der startede inde for midtjyderne på eget græs i sidste uge.

Kl. 20:00 - Efter 1-1 i den første kamp i Herning, er ingenting afgjort inden aftenens returkamp i Bratislava. FCM var i store perioder bedst på MCH Arena, men slovakkerne kendte deres besøgelsestid, og slaå fra Herning med et mere end brugbart resultat.

FC Midtjylland varmede op til kampen ved at besejre Sønderjyske med 3-2 i weekenden, mens Slovan Bratislava vandt med 2-0 over Banska Bystrica.