Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansker bruger modstanders jubel som benzin inden svær CL-returkamp: Vi har ikke givet op

Dansker bruger modstanders jubel som benzin inden svær CL-returkamp: Vi har ikke givet op
Dansker bruger modstanders jubel som benzin inden svær CL-returkamp: Vi har ikke givet opProfimedia
Malmö FF er på en svær opgave, når de tirsdag aften skal forsøge at vende 0-2-nederlaget fra første playoff-kamp mod Sparta Prag. Efter at have set de tjekkiske mestre fejre sejren på Malmös hjemmebane, er klubbens danske kaptajn, Anders Christiansen, dog langt fra opgivende.

"Man håber, at de tror, det er slut," siger Christiansen til det svenske medie Expressen, med henvisning til Spartas jubelscener efter kampen. Han ser modstandernes fejring som en kilde til motivation frem mod returopgøret i Prag.

"Vi sidder i en dårlig situation, men vi har ikke givet op."

Han håber, at Sparta Prags selvsikkerhed kan blive en hæmsko for dem og fremhæver, at den skånske klub stadig har en chance for at vende resultatet, hvis de spiller op til deres bedste.

Christiansen påpeger, at presset nu ligger tungt på Sparta Prag, som har en gylden mulighed for at sikre sig en plads i Champions League-gruppespillet for første gang siden 2005. I sidste sæson var det danske FC København der stod i vejen for de tjekkiske mestre.

"Det er et godt hold, men ikke så godt, at vi er chanceløse," lyder det fra danskeren, der også understreger vigtigheden af en toppræstation fra hele holdet.

Kaptajnen ser også en fordel i, at Malmö nu kan spille mere frit som underdogs.

"Det er pres på dem. De har allerede den ene fod i gruppespillet og alt at tabe. Det er en psykologi, der ikke skal undervurderes. Det skal vi forsøge at drage fordel af. Når man spiller mod hold som Klaksvik, Riga og Helsinki, har man alt at tabe. Nu har vi alt at vinde," tilføjer han.

Christiansen er overbevist om, at hvis Malmö kan score det første mål i Prag, vil det skabe nervøsitet hos Sparta.

"Vi ved, at de spiller hjemme foran deres publikum, men vi skal have bolden og kontrollere kampen. Vi skal tage tempoet og intensiteten ud af deres pres med gode løsninger, når vi har bolden," siger han.

Udover Anders Christiansen er der godt fyldt på med danskere hos den svenske klub. Sebastian Jørgensen, Søren Rieks og Jens Stryger Larsen er alle i førstholdstruppen hos Malmö.

Hos Sparta Prag frinder man målmanden Peter Vindahl samt stopperen Asger Sørensen indenfor kridtstregerne. Holdet ledes af Lars Friis, der har flere landsmænd i sin stab.

Flashscore.dk har interviewet chefen for den danske træneruddannelse, om det nuværende store succes udendor landets grænser. Læs det interview her.