Dobbelt-scoring af Rodrygo sender Chelsea ud i CL-mørket efter chancetung affære.

Rodrygo fejrer den ene af sine scoringer.
Rodrygo fejrer den ene af sine scoringer.AFP
Chelsea var på noget, der lignede en stort set umulig opgave, da de tog mod Real Madrid i returopgøret af kvartfinalerne i CL på Stamford Bridge. Opgaven var at indhente madrilenerne, der som bekendt er forsvarende CL-vinderes, føring på 2-0. Ville Frank Lampard hente sin første sejr (tilbage) i Chelseas glohede trænersæde? Svaret var nej. I stedet inkasserede de endnu engang et

Frank Lampard havde problemer i forsvaret, hvor både Kalidou Koulibaly, Benoit Badiashile og Ben Chillwell var fraværende med henholdsvis en skade, manglende registration og karantæne til sidstnævnte.

I deres sted var Marc Cucurella placeret på venstrekanten, mens Trevor Chalobah var i trebackskæden.

Carlo Ancelotti måtte blot undvære Ferland Mendy, og de stillede op uden overraskelser.

Chelsea satte sig fysisk på kampen fra start og begik af den årsag en del frispark i de første ti minutter. Komme igennem til chancer kunne de dog ikke. Efter dette brændte N'golo Kanté dog en kæmpemæssig chance, da han skød helt forbi mål på efter en ripost satte ham flot op. Afslutninger er bare ikke den lille franskmands spidskompetence.

Ti minutter senere var Rodrygo tæt på at score i stedet, da han satte et tørt hug på den højre Chelsea-stolpe, men værterne slap med skrækken. Reece James var angrebsivrig på højre side og involveret i det meste for Chelsea offensivt.

De store Real-stjerner havde holdt lav profil, men efter lidt over en halv time testede Luka Modric Kepa med en hård afslutning, der blev pareret til hjørne. Få minutter inden pausen var Vini Jr. et mulehår fra at nå frem til et syleskarpt indlæg fra Modric, men brasilianeren ramte bolden dårligt.

Lige før pausen fik Cucurella en vældig chance, da han pludselig stod blank for mål ved fjerneste stolpe, men Thibaut Courtois hev en feberredning op af ærmet. Dermed havde Chelsea haft de bedste chancer men var ved pausen stadig nede med to mål.

Real var kyniske i anden halvleg

I pausen foretog Ancelotti sin første udskiftning, da David Alaba blev erstattet af Antonio Rüdiger. Reece James var stadig meget til stede, men skal være glad for at slippe med gult for en grim stempling af Edouard Camavinga.

Kort efter var der Eder Militao, der slap billigt efter han nedlagde Chalobah. Chelsea appellerede kraftigt for et gult kort nummer to til ham, men trods et dømt frispark kom det ikke.

I stedet kom Real Madrid foran kort efter, da Vini Jr. drev gæk med Chelseas venstreside og sendte bolden ind foran mål. Efter lidt pingpong endte bolden for fødderne af Rodrygo, der nemt hamrede bolden ind.

Joao Felix var en af flere offensive indskiftninger fra Lampards hånd, da de skulle forsøge at lave tre mål på en halv time for at komme i forlænget spilletid. Han ønskede sig et straffe, da han kort efter blev nedlagt i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

I stedet scorede Rodrygo igen, da han ti minutter nød godt af endnu et fantastisk oplæg, denne gang fra Fede Valverde, der drev bolden ind i feltet og lagde den på tværs til Rodrygo, der endnu nemmere end i første omgang kunne score i et tomt mål.

Stillingen holdt hele vejen hjem, og dermed er Real Madrid klar til semifinalerne, hvor de følges på vej af AC Milan, der sendte Napoli ud efter 1-1.

Kampen kunne sagtens være endt med flere mål, da der var gennemtræk i begge ende mod slutningen, men trods de mange chancer var Chelsea langt fra kyniske nok, da de fik chancen. Det var Real Madrid. Nok engang.