Efter europæisk ydmygelse og trænerfyring: Kroatisk storklub i nyt chokerende nederlag

To nederlag i træk i den hjemlige liga er bestemt ikke hverdagskost for mægtige Dinamo Zagreb.
To nederlag i træk i den hjemlige liga er bestemt ikke hverdagskost for mægtige Dinamo Zagreb.Sebastian Widmann/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Dinamo Zagreb skulle lørdag forsøge at rejse sig ovenpå det ydmygende 9-2-nederlag mod Bayern München i Champions League, der endda førte til trænerfyring, men trods at være massive forhåndsfavoritter endte det i stedet i et sensationelt nederlag på 4-1 mod upåagtede Slaven Belupo.

Det gjorde ondt på selvforståelsen, da GNK Dinamo Zagreb tidligere på ugen løb ind i et direkte ydmygende nederlag ude mod Bayern München. Hele 9-2 blev det kroatiske storhold nemlig sendt hjem i rygsækken.

For en stund lignede det ellers, at den kroatiske hovedstadskæmpe var i færd med et gigantisk comeback på Allianz Arena i München, da gæsterne tidligt i anden halvleg fik ændret et 3-0-efterslæb til nu pludselig blot at hedde 3-2.

Men herefter skruede tyskerne i den grad bissen på og maltrakterede ganske enkelt Kroatiens mest vindende hold i kampens resterende minutter, og nederlaget endte altså med at blive så slemt, at det kostede cheftræner Sergej Jakirović jobbet.

Lørdag skulle Dinamo så forsøge at rejse sig, nu med assistent Sandro Perković i rollen som midlertidig cheftræner, og det var egentlig et helt oplagt sted for Dinamo at finde lidt optimisme og håb igen, for lørdagens modstandere var således bundproppen NK Slaven Belupo, der gik ind til lørdagens opgør med blot ét point efter seks kampe.

Alligevel gik det også lørdag aften helt, helt skævt for de forsvarende kroatiske mestre, for selv med et nederlag i seneste spillerunde af ligaen mod rivalerne fra HNK Hajduk Split, midtugens gigantiske afklapsning i München og trænerfyringen af Jakirović in mente, var Dinamo suveræne favoritter.

Ikke desto mindre må Perković efter én kamp i spidsen for Dinamo som midlertidig chef konstatere, at der er nul point på kontoen for hans vedkommende, for i Koprivnica blev det til et sensationelt og chokerende nederlag på 4-1 mod Slaven.

Det startede ellers ganske fint for gæsterne fra hovedstaden, da store og stærke Bruno Petković bragte Dinamo i front efter bare en halv times spil, men herefter smuldrede det hele for Dinamo, der allerede før pausen havde smidt føringen.

Helt galt gik det i kampens anden halvleg, hvor Slaven fik scoret til både 2-1, 3-1 og 4-1 i løbet af bare 10 minutters spil, med den første af disse scoringer efter 67 minutter og den sidste efter 77, og så kunne Slaven ellers fejre en sensationel storsejr.

Trods nederlaget, der nu altså er tredje kamp i streg med nederlag for Dinamo Zagreb, står det ikke værre til i den hjemlige liga, end at der fortsat kun er fire point op til føromtalte Hajduk på førstepladsen.

Skulle det ikke lykkedes for Dinamo at vinde det kroatiske mesterskab i denne sæson, vil det være første gang siden 2017, at mesterskabet havner i en anden klub. Således har Dinamo vundet syv titler i streg og 18 af de seneste 19 kroatiske mesterskaber, med HNK Rijekas titel i 2017 som eneste afbrydelse.

Onsdag skal Dinamo forsøge at rejse sig i den kroatiske pokalturnering, hvor miniputterne NK Banjole fra landsbyen af samme navn i Istrien venter, før Dinamo i næste spillerunde af ligaen møder bysbørnene fra NK Lokomotiva Zagreb hjemme på Stadion Maksimir.