Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ex-AGF'er godt i gang med at kopiere Haaland i Salzburg: Jeg udlever en drøm

Adam Daghim har på rekordtid etableret sig som fast starter i angrebet hos Salzburg
Adam Daghim har på rekordtid etableret sig som fast starter i angrebet hos SalzburgProfimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Markus Ulmer
Adam Daghim har på rekordtid etableret sig som en af profilerne for Red Bull Salzburg efter at han sidste år tog springet fra AGF til den østrigske liga. Selv befinder han sig fortrinligt i Salzburg, men understreger også, at der naturligvis følger udfordringer med, når man flytter til udlandet i så ung en alder. Flashscore har talt med det fremadstormende danske talent.

Det er gået meget stærkt for Daghim, der for en uge siden fyldte 19 år, og på 12 måneder har gennemgået en vild udvikling fra at spille for AGF's U19-hold til at være det foreturkne valg til en plads i startopstillingen til Champions League-kampe for Red Bull Salzburg.

"Det har været en vild oplevelse for mig at få chancen til at komme til så stor en klub så hurtigt. Det er gået meget hurtigt, men jeg prøver egentlig bare at holde næsen i sporet og fokusere hele tiden på min udvikling", siger Daghim, der ind til nu er noteret for ti kampe på det danske U19-landshold.

Danskeren indrømmer dog også, at det ind i mellem har været svært at langt væk fra Danmark. "Den største udfordring ved at komme hernede har nok været, at man savner familien. Det er klart at man gerne ville have dem tæt på, men når jeg haft hjemve´ har jeg mindet mig selv om den kæmpe chance, jeg har fået ved at komme herned og så har jeg fokuseret på fodbolden", siger Daghim, der også påpger at det har været en stor hjælp at komme til en klub, hvor der allerede var to danskere i truppen (Mads Bistrup og Maurits Kjærgaard).

"Det har været lidt som at få en anden familie. Vi hygger og rigtig meget og tilbringer meget tid efter træning. De har været en kæmpe hjælp både på og uden for banen, så det har helt sikkert hjulpet mig med hurtigere at finde mig til rette hernede", siger Daghim.

På samme måde som Erling Haaland kom til klubben i en alder af 18 år og meget hurtigt etablerede sig som førstevalget til en af pladserne i angrebet, er Daghim næsten en tro kopi på den måde, hvor han har vundet holdkammeraternes respekt og fansenes sympati. Specielt roses han af de østrigslke medier for den rolle han spillede i at den østrigske klub endnu engang kunne kvalificere sig til Champions League gennem det flotte mål han scorede i 1-1 kvalifikationskampen mod Dynamo Kiev. 

Om den præstation sagde træner Pep Lijnders, der indtil i sommer var assistent for Jürgen Klopp i Liverpool, til Kronen Zeitung. "Han var som en raket! Måden han løb på, måden han driblede på. Han spillede rigtig godt."

I en undersøgelse foretaget af CIES Football Observatory i marts rangerer Red Bull Salzburg faktisk som det hold i Europa, der rekrutterer flest unge spillere til holdet med en gennemsnitsalder på 20,93 år. og Red Bull har igennem tiden opbygget et fantastisk ry for at være en sand talentfabrik med en imponerende evne for at scoute spillere i en ung alder og groome dem til det næste trin i deres karriere. Eksemplerne har været mange med Dominik Szoboszlai (Liverpool), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Patson Daka (Leicester), Benjamin Sesko (Red Bull Leipzig) og nu ikke mindst danske Daghim. 

For den 19-årige Vanløse-dreng er der en klar årsag til at klubben har været så gode til at udvikle unge spillere. "Jeg følte med det samme, jeg kom i klubben, at de tager rigtig hånd om en, og ikke kun når jeg er på anlægget eller på banen. Det er meget tydeligt, at de bekymrer sig om om man har det godt. Hvis man ikke har det godt uden for banen, er man som regel heller ikke særlig god på banen, og det har betydet meget for hvor hurtigt jeg har følt mig til rette hernede", slutter Daghim. 

Daghim og Reb Bull Salzburg har i den seneste uge måttet indkassere store nederlag mod Brest og Sturm Graz, men den stærke danske angriber får en ny chance, når Salzburg lørdag den 19.10 møder Altach hjemme.