Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Få den komplette optakt til aftenens kampe i Champions League

UEFA
UEFAProfimedia
Flashscore giver dig den komplette optakt før aftenens start på Champions League.

Young Boys - Aston Villa (Kl. 18.45)

Efter at være blevet nummer tre i deres Champions League-gruppe i sidste sæson med fire point fra seks kampe, vil Young Boys håbe på en forbedring i denne sæson, da de kvalificerede sig til ligafasen efter på imponerende vis at have slået Galatasaray i begge kampe i Playoff-runden i kvalifikationen. Deres første modstandere er vinderne at Mesterholdenes Europa Cup fra 1982, som spiller i denne turnering for første gang i 41 år. Spændingen i klubben er til at tage og føle på, og træner Unai Emery sagde efter lodtrækningen: "Vi vil skrive en ny historie nu og skabe og bygge noget her i dette øjeblik."

 

Juventus - PSV Eindhoven (Kl. 18.45)

Efter en serie på 11 på hinanden følgende sæsoner, hvor de kvalificerede sig til den egentlige Champions League, gik Juve glip af Europas mest presigefyldte turnering sidste sæson.  Bianconeri er dog tilbage til denne udgave og håber på vinde turneringen for første gang siden 1995/96. Et spændende møde venter forude på 1. kampdag mod PSV, der gik videre til ottendedelsfinalen i sidste sæson, inden de blev slået ud af Dortmund. "Jeg er nysgerrig efter at se, hvor vi står mod absolut tophold som Juventus og Liverpool," sagde træner Peter Bosz efter lodtrækningen. "Med det nye format er det et spørgsmål om, hvor mange point du skal bruge (for at kvalificere dig). Vi får se."

 

Der bliver utvivlsomt fyret godt op under kedlerne på San Siro i aften
Der bliver utvivlsomt fyret godt op under kedlerne på San Siro i aftenProfimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Fabrizio Carabelli/IPA Sport / i

AC Milan - Liverpool (Kl. 21.00)

Som måske den kamp, der har de største forventninger i aftenens program, er der ingen mangel på historie mellem disse to europæiske sværvægtere, hvor Liverpool slog Milan i en episk 2005-finale, før Rossoneri fik hævn mod Merseyside-holdet to år senere. "Jeg kan godt lide dette nye format, fordi det øger chancerne for store bånd," reflekterede Milan-træner Paulo Fonseca om lodtrækningen. "Vi skal spille mod Liverpool, Real Madrid og Leverkusen, som er stærke hold." Der er sat vand over til ægte opgør mellem giganter i aften.

 

Bayern München - GNK Zagreb (Kl. 21.00)

"Der er nogle hold her, som vi ikke har spillet imod ret ofte," bemærkede Bayerns midtbanespiller Joshua Kimmich efter lodtrækningen. "Du skal ikke undervurdere nogen af ​​dem." Faktisk skal Champions League-spillerne Bayern være på vagt over for deres egen selvtilfredshed, når de står over for Dinamo, der før har chokeret hold som Chelsea og Arsenal i gruppespillet i de seneste år. Bayern har dog på utrolig vis vundet deres åbningskamp i hver af deres seneste 20 Champions League-kampagner og er ubesejret i 40 på hinanden følgende gruppespilskampe.

 

Stuttgart tog en uhyre vigtig udesejr over Mönchengladbach i weekenden
Stuttgart tog en uhyre vigtig udesejr over Mönchengladbach i weekendenProfimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Norbert Jansen / fohlenfoto

Real Madrid - VfB Stuttgart (Kl. 21.00)

Champions League-vindere i seks af de sidste 11 sæsoner, starter denne sæsons Champions League eventyr  hjemme mod Stuttgart, og vil have stor tro på egne evner mod tyske hold efter have slået Bayern og Dortmund i semifinalen og finalen i sidste sæson . Stuttgart vil dog håbe på at kunne skabe en overraskelse i deres første Champions League-optræden siden 2010 i det, der bliver en særlig lejlighed for klubben, indrømmer træner Sebastian Hoeness: "At spille Real Madrid på udebane stod øverst på ønskesedlen for mange af vores spillere og medlemmer af trænerstaben."

 

Sporting Lissabon - Lille (Kl. 21.00)

Da Sporting står over for en tur til PSV Eindhoven, og Lille er vært for Real Madrid på 2. kampdag, ser denne åbningskamp ud til at være vigtig for begge hold for at få en positiv start. "Det er en fantastisk turnering," siger Lille-præsident Olivier Létang efter lodtrækningen. "Vi ved, at det bliver hårdt, men vi vil være forberedt." Begge hold gik videre til ottendedelsfinalen i sæsonen 2021/22 – kan et af dem kvalificere sig fra ligafasen denne gang?