FC København vinder snævert på glatbane i Polen efter tidligt selvmål

Mohamed Elyounoussi var i storform for FCK.
Mohamed Elyounoussi var i storform for FCK.Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix
Tirsdag aften spillede FC København mod de polske mestre fra Rakow på Miejski Stadion Piłkarski i Częstochowa. Lejligheden var den første af to kampe om at nå gruppespillet i Champions League. Og FCK fik et fornemt udgangspunkt med en smal udesejr på 1-0.

På forhånd var det ikke et voldsomt kendskab til de polske modstandere, der havde præget FC Københavns forberedelser. Men favoritter til at vinde første kamp var de uden tvivl.

Til at styrke favoritværdigheden kunne FCK igen råde over Kamil Grabara samt Denis Vavro, der begge begyndte på banen.

Til gengæld var der ikke en eneste, defensiv midtbanespiller på banen for gæsterne. En særdeles regnvåd bane, i øvrigt.

Kampen lagde fra start i afmålt tempo, og de var ikke anslag til chancer i de første fem minutter.

Men allerede efter otte minutter lå bolden i Rakows net. Et hårdt slået indlæg fra Elyounoussi blev rettet voldsomt af ved hovedet af Racovitan i det polske forsvar, og så var FCK foran, uden egentlig at have haft en afslutning på mål.

Rakow, der er stærke på kontraer, måtte dermed gå i offensiven. Og efter 18 minutter måtte de foretage en tidlig udskiftning, da midtbanemanden Jean Carlos udgik med en lyskenskade.

Få minutter efter havde værterne deres første chance, da Fabian Piasecki skød over fra en spids vinkel. Chancer væltede det generelt ikke med i kampen.

Efter 38 minutter lå bolden alligevel pludselig i FCKs net efter lidt pingpong i feltet, men Papanikoulaos header blev annulleret for offside i opspillet.

De fysisk stærkere polakker sled med at skabe noget yderligere offensivt, løb i en masse offsides, og stillingen holdt til pause. Et særdeles godt resultat for FCK foreløbig.

Anden halvleg begyndte, som første sluttede, og Rakow forsøgte at presse FCK højt oppe på banen. Det var de danske mestre gode til at spille sig ud af.

Samtidig var det våde underlag til stor gene for begge hold, som havde svært ved at kontrollere bolden, samt noget så vigtigt i fodbold som at holde sig på fødderne.

Og efter fem minutter af anden halvleg var en sukkerbal fra Mohamed Elyounoussi ved at resultere i endnu et FCK -mål.

Men Vladan Kovacevic afværgede flot Roony Bardghjis forsøg fra klods hold.

Kort efter viste Rakow for første gang tænder i anden halvleg, da et langskud mod fjerneste hjørne røg tæt over Grabaras mål.

Det fortsatte, da netop indskiftede Sonny Kittel teknisk smugt halvflugtede bolden få centimeter uden om hjørnet af FCK-målet. Det trak op til en udligning.

På det følgende angreb var en stærkt spillende Elyounoussi tæt på at gentage kunsten fra første halvleg, men denne gang var Kovacevic skarp på det afrettede skud.

Elyounoussi i aktion under kampen.
Elyounoussi i aktion under kampen.Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix

Indskiftede Orri Oskarsson var herefter med et par gode aktioner i stand til at sætte Jordan Larsson op til skud fra kanten af feltet, men svenskeren sendte bolden en mil over mål.

Rakow pressede FCK godt tilbage mod slutningen, men formåede ikke at skabe større chancer, og kampen endte derfor med en smal sejr til gæsterne og et forrygende udgangspunkt inden returopgøret i Parken.

Man of the match: Dennis Vavro