FC Midtjylland klarede skærene i CL-gyser trods tidlig forskrækkelse

Ibrahim Cisse bragte værterne foran, men det var en kort glæde.
Ibrahim Cisse bragte værterne foran, men det var en kort glæde.Profimedia
Med et forspring på 2-0 med i bagagen fra første kamp i Herning havde FC Midtjylland et ganske godt udgangspunkt for at slå Ferencvaros og nå playoff-fasen til den forjættede Champions League. Det formåede de at gøre, trods en tidlig kold afvaskning i et koghedt Budapest, da kampen endte 1-1, og de danske mestre er dermed et skridt nærmere CL med cifrene 3-1 sammenlagt. De møder nu Slovan Bratislava i de to afgørende play-off kampe om deltagelse i verdens fineste klubturnering.

Træner Thomas Thomasberg roterede fem spillere fra den weekendens kamp mod Vejle, og det skabte måske lidt for megen fornyelse. Midtjyderne virkede i hvert fald en smule rystede over ungarernes pres fra starten.

Se kampstatistik

I den bagende varme i Budapest havde FCM svært ved at holde på bolden og allerede efter et kvarter gik det galt, da Ibrahim Cisse sendte en ripost i nettet.

Der skulle gå over en halv time før FCM viste lidt tænder, men det var konstant Ferencvaros, der var farligst og dansede omkring 2-0 føringen. FCM kom dog bedre med frem mod pausen, hvor blandt andet Juninho sendte en god afslutning mod det ungarske mål.

Ikke desto mindre, så stod det 1-0 efter de første 45 minutter, hvor FCM havde været under et stort pres. Det fortsatte umiddelbart efter pausen, men fem minutter inde i anden halvleg stod det alligevel pludselig 1-1, da Oliver Sørensen koldblodigt udlignede i heden på oplæg fra Franculino.

Nu var det pludselig igen ungarerne, der var under pres, og igen skulle op at score to gange for at være tilbage i den indbyrdes stilling.

Det var dog nærmere midtjyderne, der kom frem endnu en føring, mens Ferencvaros så stressede ud i varmen, der også var begyndt at plage dem.

Dario Osorio var ved at lukke kampen efter en forrygende dribletur, men han sendte bolden forbi stolpen.

I kampens overtid fik værternes Raul Gustavo et rødt kort for en større svinestreg, men på det tidspunkt var det alligevel for sent for Ferencvaros.

FC Midtjylland møder nu Slovan Bratislava, der tidligere på aftenen gik videre mod APOEL.

Det var i Ungarn fra kampens start tydeligt, at Ferencvaros skulle frem og jagte et brugbart resultat efter 0-2-nederlaget i Herning.

Hjemmeholdet lagde fra første minut pres på midtjyderne, der virkede rystede og slet ikke virkede klar på det ungarske græs.

Samtidig gjorde mange midtjyske fejl det nemt for Ferencvaros at etablere et presspil, og efter flere misbrugte muligheder kom føringsmålet efter lidt mere end et kvarter.

Midtstopperen Ibrahim Cisse steg til vejrs efter et ungarsk frispark. FCM-målmand Elias Olafsson reddede i første omgang forsøget, men midtstopperen var selv først over returen og sendte bolden i nettet.

Den ungarske scoring lagde ikke en dæmper på begivenhederne. Tværtimod. FCM var fortsat rystet, og det var en sjældenhed, at det danske mandskab formåede at fastholde bolden i længere perioder.

Det fik FCM-træner Thomas Thomasberg til at reagere på sidelinjen. Efter bare en halv time flåede FCM-træneren Kristoffer Askildsen ud og sendte i stedet mere offensive Aral Simsir på banen.

Thomasbergs aktion virkede, og FCM kom længere frem på banen, fik sat en dæmper på presset og formåede sågar at tilspille sig et par fine muligheder.

Fem minutter inde i anden halvleg kom den danske udligning også. Franculino fandt målfarlige Oliver Sørensen, der koldblodigt lagde bolden ind langs den fjerne målstolpe.

Udligningen var et slag i maven på ungarerne, og derfra blev kampen i høj grad spillet på midtjydernes præmisser.

Ferencvaros kom ikke længere frem til den samme mængde af chancer, og de få gange hjemmeholdet bankede på, afviste Elias Olafsson i FCM-målet.

Som anden halvleg skred frem, virkede FCM i mere og mere kontrol, mens optimismen forsvandt hos værterne.

Midtjyderne viste rutine og brugte succesfuldt alle kneb i bogen for at trække tiden og forstyrre ungarernes sidste desperate pres.