Formstærke hollændere forsvarer sig til point i Paris

PSV fik et enkelt point med hjem fra Paris.
PSV fik et enkelt point med hjem fra Paris.FRANCK FIFE/AFP
PSV var under massivt pres, men holdt stand og sikrede 1-1 på udebane mod PSG i Champions League.

Det holdt hårdt for PSV Eindhoven, men takket være fransk uskarphed kæmpede den hollandske mester sig til 1-1 mod Paris Saint-Germain tirsdag aften i Champions League.

I tillægstiden så det ellers ud til, at PSG skulle få den største mulighed i spillet for at sikre alle tre point, da dommer Glenn Nyberg pegede på straffesparkspletten.

VAR sendte dog den svenske dommer ud til skærmen, og efter et gennemsyn ændrede Nyberg dommen.

Dermed overlevede hollænderne et massivt fransk tryk og fik det ene point.

PSV, der i den hjemlige liga har fået en fremragende start og vundet alle ni kampe, har ikke formået at tage den gode form med ud i Europa. Den forsvarende hollandske mester har efter de første tre Champions League-kampe to point.

Lidt bedre er det gået for PSG, der hjulpet af en sejr over Girona har fire point i efterårets Champions League.

PSG åbnede kampen i forventet kontrol. Hjemmeholdet skabte flere gode chancer, men den franske skarphed manglede.

Langsomt reddede PSV det værste pres af sig, og som første halvleg skred frem, truede hollænderne også i den anden ende.

I det 34. minut kom gæsterne sågar i front, da PSG mistede bolden på egen banehalvdel. Kantspilleren Noa Lang slog kontra, trykkede af fra kanten af feltet og sendte kuglen ind ved den nærmeste stolpe.

Champions League-stilling
Champions League-stillingFlashscore

Efter pausen var PSV ikke meget over midterlinjen, og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før det ville gå galt for gæsterne.

Der skulle også blot gå ti minutter af anden halvleg, før der var balance i regnskabet.

Den offensive PSG-back Achraf Hakimi sendte fra kanten af feltet et hårdt spark i kassen. Afslutningen var med stor kraft, men den sad midt i målet, og PSV-keeper Walter Benitez så ikke for god ud i situationen.

PSG fortsatte dominansen efter udligningen, og det franske pres blev kun mere og mere intenst hen mod slutningen.

Hakimi sendte ti minutter før tid bolden snært forbi den ene opstander, inden den indskiftede PSG-angriber Randal Kolo Muani få minutter senere var tæt på efter et indlæg, men ind ville bolden ikke.

Det ville den heller ikke, da hjemmeholdet i tillægstiden fik en sidste mulighed på et hjørnespark, men anfører Marquinhos hovedstød blev blokeret på målstregen.

Champions Leagues indledende ligaspil toppes af engelske Aston Villa, der tirsdag slog Bologna med 2-0 på hjemmebane. Klubben fra Birmingham har tre sejre i de første tre kampe.