Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fyrre sigtet efter dødeligt knivstikkeri mod græsk fodboldfan

Fodboldfans, de fleste af dem fra Kroatien, dækker deres ansigter, mens de forlader Athens politihovedkvarter i Athen.
Fodboldfans, de fleste af dem fra Kroatien, dækker deres ansigter, mens de forlader Athens politihovedkvarter i Athen.AFP
Græske anklagere sigtede lørdag 40 personer i forbindelse med det dødelige knivstikkeri mod en fodboldtilhænger i Athen før en Champions League-kamp, oplyser embedsmænd.

Alle 40 blev varetægtsfængslet, hvilket bringer antallet af sigtede op på 70 indtil videre.

Disse nye sigtelser kommer oven i de 30, der blev rejst i fredags, den første dag i efterforskningen af de voldelige sammenstød, der brød ud i mandags mellem hårdkogte tilhængere af Dinamo Zagreb fra Kroatien og AEK Athen i den græske hovedstad.

En 29-årig mand, Michalis Katsouris, døde efter at være blevet stukket ned i slagsmålet.

Efter hans død udsatte UEFA tirsdagens kvalifikationskamp i tredje runde mellem de to hold til den 19. august.

Politiet foretog omkring 100 anholdelser - de fleste siges at være knyttet til Dinamos ekstremistiske 'Bad Blue Boys'-tilhængere, sagde en politikilde.

Af de 30, der blev sigtet fredag, blev et dusin - 10 kroatere, en albaner og en græker - varetægtsfængslet, rapporterede det græske nyhedsbureau ANA.

Tirsdag suspenderede den græske minister for borgerbeskyttelse, Yannis Oikonomou, syv politibetjente og sagde, at de ikke havde sørget for tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger til at forhindre slagsmålet.

Katsouris' død skabte chok i et land, der har oplevet flere voldsepisoder i forbindelse med fodboldkampe.

Sidste år blev teenageren Alkis Kampanos stukket dødeligt ned i et slagsmål i den nordlige by Thessaloniki mellem tilhængere af byens rivaliserende klubber, Aris Thessaloniki og PAOK.

Regeringen øgede efterfølgende den maksimale straf for fanvold fra seks måneder til fem år.

I sidste måned blev syv tiltalte fundet skyldige i mordet på Kampanos og idømt livsvarigt fængsel. Fem andre blev fængslet for medvirken.

I mellemtiden har politiet øget grænsesikkerheden i kølvandet på denne uges drab.

Tilhængere af AEK og Dinamo har fået forbud mod at rejse til udlandet til klubbernes to kommende møder - kvalifikationskampen i Athen den 19. august og returopgøret i Zagreb næste tirsdag.

I torsdags blev syv rumænske fans arresteret på grænsen mellem Grækenland og Bulgarien i besiddelse af to knive.

De blev fredag idømt et års betinget fængsel og hver en bøde på 1.000 euro (7600 kr.), oplyser en politikilde.

Ifølge politiet var tilhængerne på vej til torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mellem Olympiakos og det belgiske hold Genk.