Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ungt dansk supertalent forlod Arsenal: Mange distraktioner i London

Mika Biereth har fundet formen i Graz
Mika Biereth har fundet formen i GrazČTK / APA / ERWIN SCHERIAU
Mika Biereth jagter gennembruddet i Sturm Graz, i en by der ikke tåler megen sammenligning med London. Det kan dog have sine fordele at spille fodbold i en provinsby, der ikke har de samme fristelser som London. Det fortæller den danske angriber til Flashscore.dk.

Mika Biereth forlod Fulham i 2021, for at blive en del af ungdomsafdelingen i Arsenal. Dermed har en stor del af Biereths ungdom udspillet sig i en af verdens største metropoler.

Nu står han som 21-årig i østrigske Graz, der har et indbyggertal på omkring en kvart million. Det har været et skifte den unge dansker har kunnet mærke.

”Der er meget anderledes. Som en ung spiller i London er der mange distraktioner. Nogle er gode, nogle er knap så gode. I London var jeg med min familie, men Graz er en meget mindre by, og der er ikke så mange muligheder for at gøre noget forkert”, fortæller Biereth til Flashscore.dk

Trods det faktum at familien er efterladt i London, og kursen er sat mod det sydlige Østrig, så er angriberen ganske tilfreds med tilværelsen i byen, hvor der blandt andet er selskab af truppens to andre danskere i William Bøving og Tochi Chukwuani.

”Det er en anden livsstil i Graz. Vi har en ung trup, så det er ikke helt så kedeligt, men jeg tror det er en bedre livsstil for en 21-årig fodboldspiller”, kommer det med et smil fra Biereth.

Selvom man skulle tro at jo større spillernavn man besad, jo større var graden af fans der ville have billeder og autografer. Sådan hænger det ikke nødvendigvis mener Biereth, i hvert fald er det ikke hans erfaring fra tiden i London.

”Når du er på førsteholdet i Arsenal og går rundt i London, så er mange alt for starstruck til at komme hen til spillerne. Der er få fans der har mod til det. I Graz elsker alle bare fodbold og førsteholdet, og de kommer hele tiden hen til en”, lyder det fra Biereth, der gerne vil give klubbens fans en god oplevelse.

”Jeg har intet problem overhovedet med at fans kommer hen til mig”.

Opholdet i Graz startede med et af mange lejeophold. Tidligere har Biereth været forbi RKC Waalwijk og Kilmarnock, før turen gik til Graz i januar 2024.

Da sidste sæson var slut, kom danskeren tilbage til Arsenal, men det var dog kun for en kort bemærkning. Graz kaldte, og Biereth havde ingen betænkeligheder ved at returnere til Østrig.

”Det var en ret nem beslutning. Jeg nød mit lejeophold, og vi vandt mesterskabet og pokalturneringen. Da jeg så kom tilbage til Arsenal, og så at der var lange udsigter til spilletid, så ville jeg gerne tilbage til Graz”, kommer det fra den danske U-21 landsholdsangriber.

Nu ser Biereth frem til at gøre sit navn gældende i Graz, men han husker godt dengang hele verden drejede sig omkring The Gunners.

”Det er først når man forlader Arsenal-boblen, at man ser hvor svært det er at skabe sig et navn. Når du er 18 eller 19 år, er det kun Arsenal du drømmer om, og hvis man ikke kommer på førsteholdet føler du dig som en fiasko”, siger Biereth, der ikke bruger meget tid på at være sentimental, selvom der er en stor klub han forlader.

”Jeg er selvfølgelig ked af at have forladt Arsenal. Det er en af de største klubber i verden, men nu er jeg i Graz, og skal spille Champions League fodbold”, lyder det forventningsfuldt fra danskeren.

De østrigske double-vindere købte Biereth for i omegnen af 36 mio. kroner. Ikke en voldsom pris for en ”proven goalscorer”, der selv mener at timingen i skiftet er helt perfekt.

”Selvfølgelig havde jeg håbet på at få debut på førsteholdet, og fået muligheden for at vise mig frem. Det skete så ikke, og jeg vil ikke bare sidde og have ondt af mig selv. Det var det perfekte tidspunkt for mig at komme videre på”, siger Biereth.

Udover de tre nuværende danskere, har en vis Rasmus Højlund tidligere spillet i Graz. Højlunds karriereforløb har Biereth bemærket, men generelt har han noteret sig østrigernes evner til at udvikle dygtige angribere.

”Klubben har en god historie med danskere, men også med angribere i al almindelighed. Mange angribere i Graz er kommet til, og har så taget et skridt videre i karrieren”.

I sommerens transfervindue var der andre muligheder for Biereth, men selvom der var andre klubber der forhørte sig, så var danskeren ikke lydhør.

”Der var et par klubber der forhørte sig, men jeg gjorde det meget klart at jeg ville tilbage til Sturm Graz, hvor jeg har følt mig velkommen, og som en del af holdet”.

Lejeopholdet startede fremragende for Biereth, der i de første 12 kampe for klubben nettede ikke mindre end otte gang. Efter hvirvelvindstarten tog farligheden dog af, og resten af sæsonen bød blot på en enkelt scoring.

”Mit mål er at blive mere konsistent. I min lejeperiode startede jeg godt, men så fes det lidt ud til sidst. Det vil jeg gerne blive bedre til, så det ikke kommer i perioder, men kommer mere flydende”, fortæller Biereth.

I denne sæson er Biereth startet sæson med tre mål i seks kampe, hviket rækker til en nuværende tredjeplads på topscorerlisten.