Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Inden CL-lodtrækningen: Få styr på hvordan den nye Champions League-lodtrækning foregår

Opdateret
Inden CL-lodtrækningen: Få styr på hvordan den nye Champions League-lodtrækningen foregår
Inden CL-lodtrækningen: Få styr på hvordan den nye Champions League-lodtrækningen foregårProfimedia
Torsdag trækkes der lod til ligafasen i det nye Champions League format. Selve lodtrækningen foregår meget anderledes end fans er vant til, og er i højere grad automatiseret end manuel. Flashscore giver dig her indblik i lodtrækningsproceduren.

I det nye format skal holdene spille otte kampe i den nye ligafase, der tidligere var et gruppespil. De møder ikke længere tre modstandere to gange - hjemme og ude - men skal i stedet spille mod otte forskellige hold, hvoraf halvdelen af kampene spilles hjemme og halvdelen ude.

For at bestemme de otte forskellige modstandere vil holdene i første omgang blive rangeret i fire seedningslag. Hvert hold bliver derefter trukket til at spille mod to modstandere fra hver af disse puljer, hvor de spiller en kamp mod et hold fra hver pulje på hjemmebane og en på udebane.

Fordelingen af seedningslaget er baseret ud fra klubbens koefficientpoint. Det eneste sikre deltager i det bedste seedningslag er den regerende mester, der i denne sæson er spanske Real Madrid.

Hvert hold bliver derefter trukket til at møde to modstandere fra seedningslag 1 til 4. Det betyder, at hvert hold spiller otte kampe i stedet for seks, hvoraf fire af dem er på hjemmebane og fire på udebane.

Enhver klub vil dermed for to kampe fra ens eget seedningslag, hvilket skulle øge de lavere rangerede klubbers mulighed for at sikre points nok til avancement.

Softwaren bestemmer derefter, hvilke kampe der er hjemme og ude. Lodtrækningen starter med det øverste seedningslag og arbejder sig ned gennem de fire lag.

Alle 36 hold trækkes manuelt af en person på scenen. Men når et hold kommer op af 'hatten', trykkes der på en knap, og dukker deres otte modstandere op. Der vil også stå, om holdet er blevet trukket til at spille hjemme eller ude. 

Den nye automatiserede software skal følge to UEFA-regler. Den første er, at ingen klub vil møde en anden fra samme nation - medmindre der er mulighed for det, der kaldes en 'deadlock'-situation. Med andre ord, hvis det er umuligt at undgå at sætte disse hold sammen uden at stoppe lodtrækningen. Dette vil mest sandsynligt ske, hvis en nation f.eks. har mange klubber i samme seedningslag.

Den anden regel er, at det kun vil være muligt at møde maksimalt to hold fra et andet forbund. Så man kommer ikke til at se Real Madrid møde alle fire engelske deltagere.