Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Man Citys Rodri advarer: Spillere tæt på at strejke på grund af det overfyldte kampprogram

Rodri taler under en pressekonference
Rodri taler under en pressekonferenceReuters / Lee Smith
Spillerne kan være tæt på at strejke på grund af det store antal kampe, de skal spille, advarede Manchester Citys midtbanespiller Rodri (28) tirsdag forud for deres første kamp i Champions League mod Inter.

Udvidede formater for Champions League og VM for klubhold har sammen med udvidede landsholdsturneringer skabt et større antal kampe for tophold og spillere, og Rodri er den seneste til at sige, at arbejdsbyrden er for stor.

"Jeg tror, vi er tæt på det (at strejke)," sagde Rodri."Det er spillernes generelle holdning, og hvis det fortsætter på denne måde, har vi ingen anden mulighed. Jeg tror virkelig, at det er noget, der bekymrer os. Det er os, det går ud over."

Det optimale antal kampe, "hvor en spiller kan præstere på højeste niveau", siger spanieren, er mellem 40 og 50.

"Derefter falder du, fordi det er umuligt at opretholde det fysiske niveau," tilføjede han."I år skal vi op på 70, måske 80 (kampe), det kommer an på, hvor langt man kommer i turneringerne.

"Jeg synes, det er for meget. Vi er nødt til at passe på os selv, for vi er hovedpersonerne i denne sport eller forretning. Ikke alt handler om penge eller markedsføring, det handler også om kvaliteten af showet. Når jeg hviler, når jeg ikke er træt, præsterer jeg bedre. Og hvis folk vil se bedre fodbold, er vi nødt til at hvile os."

I sidste sæson blev Rodris sæson forlænget med Spaniens EM-sejr den 14. juli sammen med City-holdkammeraterne Kyle Walker og Phil Foden, som blev nummer to med England ved turneringen i Tyskland.

City-forsvareren Manuel Akanji jokede for nylig med, at han måske skulle gå på pension som 30-årig på grund af det hårde program.

"Det er så hårdt," sagde den schweiziske spiller."Man tænker ikke kun på denne sæson - men også på næste sæson. Lad os sige, at vi vinder ligaen eller pokalturneringen og derefter går til finalen i VM for klubhold; Community Shield er tre uger efter. Hvornår har vi så ferie?"

City er vært for Inter i en gentagelse af Champions League-finalen i 2023, som blev vundet af det engelske hold som en del af deres første treble nogensinde. Det er en af otte kampe i første fase, efterfulgt af en potentiel playoff, før ottendedelsfinalerne går i gang.

City-manager Pep Guardiola sagde, at hans taktik for det nye format simpelthen vil være at "vinde vores første kamp, så den næste, og så må vi se."

City-angriberen Erling Haaland kan overhale Cristiano Ronaldo som den hurtigste spiller til at nå 100 mål for en enkelt klub, idet han har scoret 99 mål i 103 kampe i alle turneringer - herunder ni i fire ligakampe i denne sæson.

Ronaldo scorede 100 mål i 105 kampe for Real Madrid.

"Jeg spillede i 11 år og scorede 11 mål. Denne fyr (Haaland) har scoret ni i fire kampe," sagde Guardiola med et grin.

"Modstanderne vil finde en løsning (på at holde nordmanden nede), og vi er nødt til at finde en løsning på at slå dem, finde en måde at gøre det på."

Rodri sagde, at Haalands forrygende start på sæsonen er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at hvile. Angriberen havde fri en stor del af sommeren, da Norge ikke kvalificerede sig til EM.

Det nye VM for klubhold med 32 hold i USA slutter i mellemtiden den 13. juli, cirka en måned før den næste Premier League-kampagne starter, som derefter fører til VM i 2026.